Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic inauguraran avui la nova programació cultural a la Patronal

Entre les propostes destacades dels propers mesos hi ha l’espectacle de Fel Faixedas i Carles Xuriguera i el concert del cantant senegalès Momi Maiga


Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic inauguraran avui la nova programació cultural a la Patronal

El concert de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic obre avui la nova temporada cultural estable a la Patronal. La nova formació del fundador de Dusminguet i de La Troba Kung-Fú, portarà a les 20 hores el seu darrer espectacle “El ball i el plany”. Acompanyat del seu fidel company de mil batalles, Marià Roch el bateria, Rambo, i el guitarrista Madjid Fahem, el veritable hereu de Gato Pérez es consagra a l’Olimp de la fusió sense confusió. El concert s’emmarca en els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Quirze.

Diumenge 1 d’octubre, la Patronal acollirà “El petit príncep: Històries viscudes”, un espectacle de teatre inclusiu del grup de teatre del Club Social Salut Mental Gràcia, en col·laboració amb Onze al Teatre. Una obra sorprenent, que no deixarà ningú indiferent i on el públic hi té molt a veure.
Un altre dels plats forts de la temporada és l’espectacle “Ni rastre de qui vam ser”, en què els ex integrants de Teatre de Guerrilla Fel Faixedas i Carles Xuriguera interpreten a dos treballadors d’una empresa de vigilants d’escenari qualificats que passen les hores de la seva feina entretenint-se com poden en un teatre buit. La interpretació i la química entre els dos actors aconsegueixen les rialles del públic. L’espectacle s’emmarca en el Mes de la Gent Gran.

El 10 de novembre, el cantant senegalès resident a Catalunya Momi Maiga ens presentarà “Nio”, que significa ànima en mandinka, la llengua natal del jove músic. La Kora i la veu són el seu vehicle per transmetre’ns reflexions sobre els valors humans. “Nio” esdevé màgia per a tots els sentits. Un diàleg dinàmic i constant entre cultures. Casamance, Mèxic i Catalunya es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon. El concert s’emmarca en el Mes de la Solidaritat.

Finalment, del 17 al 19 de novembre tornarà a Sant Quirze del Vallès el Festival elPetit, el Festival Internacional d'Arts per a la primera infància (0-5 anys). Tindran lloc dues propostes. La primera “¡Ca-razy! Intents de caos, vols i màquines”, de la companyia Schaubude Berlin d'Alemanya i, la segona, “Babesa”, d'Oreka TX del País Basc. Dos espectacles innovadors per arribar i fer gaudir als més petits i petites de casa. La iniciativa comptarà amb un taller inaugural el divendres 17 de novembre a la Biblioteca Marcel Ayats.

Les entrades per a aquests espectacles organitzats per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès es poden trobar a: http://entrades.santquirzevalles.cat a excepció de les propostes incloses al Festival elPetit que sortiran quan es presentin públicament el cartell i les novetats de l’edició d’enguany.

Els espectacles de Joan Garriga, Fel Faixedas i Carles Xuriguera i Momi Maiga compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

La programació cultural de la Patronal també comptarà amb una nova edició de la Mostra TASQ (organitzada per l'Espai d'Arts Escèniques i Onze al Teatre), les propostes de teatre familiar de Rialles Sant Quirze, les activitats de la Mesa de Cooperació, els concerts dels Amics de la Música, les conferències al voltant del món de l’Art del Grup TT, les representacions de Pastorets o les projeccions del cicle de cinema “Grans clàssics” que obriran amb “Pulp Fiction” de Quantin Tarantino el proper 29 de setembre.

Podeu consultar el detall de la programació en el document pdf relacionat en aquesta notícia. La setmana vinent arribarà en format paper a totes les cases.