Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Jornada participativa

Com ha de ser el Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès?


Jornada participativa

El proper dissabte 15 de juny l’Ajuntament organitza una jornada participativa orientada a veïnat i entitats per definir el Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès. La trobada serà a les 10.30 hores a la Masia de Can Barra. Aquesta actuació es troba en fase d’Avanç del Pla Especial Urbanístic i, en aquest punt la participació ciutadana pren gran protagonisme. Per aquest motiu, la sessió de debat de dissabte permetrà que ciutadania i entitats decideixin quin és el Parc que es necessita i es desitja. Aquesta jornada servirà per presentar la informació tècnica més rellevant del document d’Avanç i s’estructurarà en dues fases.

A. Presentació de l’Avanç del Pla Especial del Parc dels Torrents
- Què és un Pla Especial Urbanístic
- Quines són les característiques fonamentals del Parc dels Torrents de Sant Quirze?
- Quins són els objectius i criteris per a elaborar el Pla Especial Urbanístic del Parc
- Quina és la proposta d’Avanç a debatre?

B. Definició per part de la ciutadania del Parc dels Torrents: el Parc que volem
- Quin Parc dels Torrents volem? Debat en grups de treball per temàtiques i posada en comú final, amb l’objectiu d’incorporar els aspectes que la ciutadania considera rellevants i necessaris per a ser inclosos al Parc dels Torrents.

Per participar en la sessió només cal que ompliu aquest formulari.

L’objectiu del Pla Especial Urbanístic Parc dels Torrents és definir els usos i les activitats en l’àmbit del Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès a partir d’una estructuració de la ciutat que integri els espais fluvials (torrent de la Betzuca, torrent de la Font del Pont, torrent de Can Barra i el Riu Sec) i espais lliures urbans que hi confronten, ordenant i regulant les actuacions que s’hi poden desenvolupar i protegint aquells àmbits de major valor ecològic.

El Parc dels Torrents es un espai continu d’una una extensió de 93 hectàrees, destinat a espais verds i dotacions d’ús públic principalment, amb capacitat per assolir funcions ben diverses i d’oferir a la ciutadania un ampli ventall de possibilitats en relació amb la conservació de la natura, lleure, activitat a l’aire lliure, educació, cultura, patrimoni, mobilitat sostenible i esport. Alhora, el desenvolupament del Parc dels Torrents ha de suposar la millora de la relació dels diversos barris de la ciutat, especialment barris perifèrics amb el centre i les zones de serveis i equipaments. L’objectiu final és doncs l’estructuració de la ciutat a partir d’aquests espais fluvials configurant un nou espai vertebrador de la ciutat.