Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient Protecció civil

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demana extremar les precaucions per l’alt risc d’incendi

Amb el pla Alfa activat a nivell 2, la calor intensa i la baixa humitat, està prohibit fer qualsevol activitat que pugui generar un incendi


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demana extremar les precaucions per l’alt risc d’incendi

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demana màxima precaució per l'elevat risc d'incendi, segons el mapa del Pla Alfa de la Direcció d'Agents Rurals de Catalunya. El Vallès Occidental és una de les comarques afectades amb el nivell 2, per risc molt alt, a causa de la calor molt intensa i la baixa humitat.

Així, està prohibit encendre foc per a qualsevol classe d'activitat, sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment en tots aquells punts de municipi que estiguin a menys de 500 metres del bosc, no es pot cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni llençar focs d'artifici.

És important recordar també que, amb nivell 2 del Pla Alfa, està prohibit fer barbacoes de qualsevol mena a menys de 500 metres de la massa forestal. Aquí teniu accés al Mapa de prevenció d'incendis forestals.

Ampliació de l'horari dels vigilants

Aquesta mateixa setmana s'ha ampliat l'horari dels vigilants forestals fins a les 20 hores i també s'han instal·lat diversos cartells informatius de mesures addicionals de prevenció d'incendis forestals als principals camins de la Serra de Galliners.

És rellevant recordar que cal evitar circular als camins i aparcar als entorns forestals, i que està totalment prohibida qualsevol activitat que pugui generar un incendi.

En cas que visualitzeu una columna de fum, cal trucar immediatament al 112.