Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’Ajuntament endega un projecte de masoveria urbana

Es tracta d’una iniciativa pionera al poble que veurà la llum els propers mesos


L’Ajuntament endega un projecte de masoveria urbana

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està impulsant un nou projecte de masoveria urbana al municipi. Es tracta d’una iniciativa pilot centrada en un habitatge al centre del municipi i que té com a objectiu cedir l’ús del mateix per un temps determinat, a canvi que les persones masoveres assumeixin les obres de rehabilitació i manteniment, amb diferents envergadures i objectius.

En aquest sentit, l’Ajuntament treballa actualment en les bases que definiran les actuacions a desenvolupar per part de la persones masoveres, així com els requisits per accedir a la convocatòria, el procediment d’adjudicació i els terminis de presentació de sol·licituds. Aquesta informació es publicarà properament.

També ultima les darreres obres de l’habitatge, doncs aquest ha estat en bona part reformat, amb actuacions al terra, instal·lacions, aïllament, cuina i bany. Unes obres que han comportat una inversió de 39.737,67 euros IVA inclòs.

Properament, l’Ajuntament cedirà l’ús temporal de l’habitatge, de titularitat municipal, mitjançant aquest nou model d’accés i tinença de l’habitatge. Les persones masoveres podran accedir a un lloguer assequible a canvi de realitzar millores al pis, com ara la pintura de l’escala o el condicionament del balcó, entre altres.

També es preveuen com a millores d’adquisició d’electrodomèstics respectuosos amb el medi ambient, entre altres inversions. De fet, aquestes estaran detallades en les bases que es preparen.

L’objectiu, segons que ha manifestat l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “és impulsar polítiques públiques que fomentin la rehabilitació del parc d’habitatges del poble. Es tracta, doncs, d’un model alternatiu d’accés a l’habitatge assequible que cal incentivar des de l’àmbit local i divulgar entre la ciutadania”.

En la mateixa línia, la 2a tinent d’Alcaldia de l’àrea d’Habitatge, Marta Baldrich ha destacat el fet que “la masoveria urbana ajuda a evitar que es degradi l'habitatge i, al mateix temps, un cop finalitzat el contracte, el valor econòmic de l'immoble es veu augmentat gràcies a la rehabilitació que fan les persones masoveres. Tenim ganes de seguir progressant en aquest sentit, pensem que és molt exemplificador i que pot generar molta confiança en propietaris d'edificis perquè se sumin al programa”.

L’actuació s’emmarca en les accions previstes en el Pla Local d’habitatge de Sant Quirze del Vallès 2023-2028.