Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès renova la seva web www.santquirzevalles.cat per fer-la més àgil, fàcil i intuïtiva

El projecte, millora la usabilitat i la cerca de continguts i presenta un disseny pensat per a dispositius mòbils


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès renova la seva web www.santquirzevalles.cat per fer-la més àgil, fàcil i intuïtiva

L ’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès estrenarà aquesta setmana nova web municipal sota el mateix domini, www.santquirzevalles.cat. Una web totalment renovada amb una nova tecnologia i disseny que permet una millor presentació dels serveis digitals de la corporació. El nou espai web permet accedir amb menys clics a la informació a través d’una estructura de continguts més àgil, fàcil i intuïtiva.
Amb sis menús principals, destaca la importància del cercador a la part superior de la pàgina, que vol ajudar a les persones usuàries a arribar ràpid i eficaçment a tot el que necessitin.
Fases del projecte
El projecte de renovació del web municipal va iniciar-se al maig de 2022, amb l’anàlisi de la usabilitat, la definició d’una nova disposició de continguts situant l’usuari al centre i la implementació del nou gestor tecnològic. Tot seguit s’ha realitzat una migració dels principals directoris o llistats, com notícies, agenda, serveis municipals, comerços i empreses i, també s’ha fet la formació del personal que ha de gestionar l’eina.
Adaptació a dispositius mòbils
Un dels principals trets distintius de la nova tecnologia emprada, el sistema de gestió de continguts plone, és l’adaptació integral als dispositius mòbils. Actualment, més del 60% dels accessos a www.santquirzevalles.cat són per mitjà de mòbils i durant el 2022 es van realtizar un total de 14.000 tràmits electrònics. Una altra de les novetats és la millora de l’accés als canals d’atenció, que es mostren de forma permanent durant la navegació i que, en un futur proper seran mitjançant videoatenció.
Subvencions
La renovació de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha fet gràcies a subvencions destinades a la Transformació Digital i modernització de les administracions de les Entitats Locals Next Generation, que ha finançat el 100% del projecte.