Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ateneu del Món celebra 25 anys de solidaritat amb un concert solidari

L’entitat celebra els seus 25 anys amb el seu tradicional concert de Nadal, que enguany anirà a carrec de The Three Cool Cats el pròxim 16 de desembre


L’Ateneu del Món celebra 25 anys de solidaritat amb un concert solidari

 L’any 1997, un grup d’amics, veïns i veïnes de Sant Quirze del Vallès van crear l’Ateneu del Món, una organització no governamental per impulsar projectes i activitats solidàries. La primera acció es va realitzar a la localitat cubana d’Antilla, ubicada a la província d’Holguín. Des d’aleshores, aquesta entitat no ha deixat de donar suport a diferents comunitats i pobles de tot el planeta on encara hi ha grans mancances i desigualtats.

Al llarg d’aquests 25 anys, al món hi ha hagut conflictes armats, però també catàstrofes climàtiques que han empitjorat situacions ja de per si desiguals en els països en desenvolupament o en la mateixa Europa. L’Ateneu del Món ha treballat intensament per contactar amb diferents contraparts i, així, desenvolupar accions que han ajudat a les comunitats més desfavorides i també han promogut diverses iniciatives per recaptar fons i material per enviar a les zones més deprimides. Destaca també la gran pro activitat de l’entitat donant suport a les persones refugiades, les que fugen de situacions de guerra o alta vulnerabilitat.

Més de 50 projectes

Cuba, Kósovo, Bòsnia Herzegovina, l’Índia, el Senegal, Mali, Palestina, el Txad, Brasil, Perú, Nepal o Síria són alguns dels països on s’han realitzat actuacions.  Principalment, s’han centrat en millorar les condicions de vida de la població a nivell d’infraestructures, com ara l’abastament d’aigua o el desenvolupament de les comunitats rurals. També han estat prioritaris els projectes de promoció de la salut, especialment per a infants, dones i gent gran, bé construint centres sanitaris, enviant material o, fins i tot, finançant missions quirúrgiques de metges.

L’educació ha estat l’altre pilar important del treball de l’entitat, que ha estat promotora de projectes de formació de dones, com el d’Anantapur (Índia), on es va formar treballadores de la salut, el de Senegal, on es va construir un centre de formació continuada juntament amb Acció Solidària i Cooperación y Ayuda, o al Nepal, on es va capacitar joves per atendre infants amb discapacitats.

Som solidaris

L’altre paper destacat de l’Ateneu del Món ha estat organitzar activitats de sensibilització i d’educació per una ciutadania global i conscient, que promogui la pau i la solidaritat. També, d’altres per recaptar fons, com la Festa Cubana que celebren cada any. Entre aquestes activitats, destaca el programa Som Solidaris, conduït per Laura Roger, dedicat a la solidaritat que es fa a Sant Quirze del Vallès, a través de les 5 ONGs del municipi i que s’emet els dimecres de 19:00 a 20:00 hores. Podeu escoltar el programa en el següent enllaç: https://www.radiosantquirze.cat/programs/somsolidaris

Concert de Nadal

L’entitat celebra els seus 25 anys amb el seu tradicional concert de Nadal, que enguany anirà a carrec de The Three Cool Cats, una banda internacional (Espanya, Estats Units i Rússia), creada amb el desig d’acostar el jazz dels anys 20, 30 i 40 a tothom. Les entrades, que es destinaran a la Marató de TV3, es poden adquirir a Entrapolis.com.