Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’ús de les noves tecnologies dins i fora les aules, a debat

La Jornada de benestar digital organitzada ahir per l’Ajuntament va posar sobre la taula aquesta i altres reflexions


L’ús de les noves tecnologies dins i fora les aules, a debat

Les noves tecnologies fa dècades que van arribar a les aules, però sovint els centres encara no disposen de la infraestructura ni la formació necessària per treure el màxim rendiment de les eines digitals, i el més adequat. Els beneficis dels seus usos en els processos d’aprenentatge són clars, però cal regular el seu ús per tal que no esdevinguin perjudicials.

Aquests i altres conceptes són els que durant tota la jornada d’ahir experts en la matèria van abordar a Sant Quirze. L’Ajuntament va organitzar una Jornada de Benestar Digital que començava amb un exploratori sobre com utilitzar la tecnologia sense comprometre el benestar dels infants. El psicoanalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, José Ramon Ubieto; i la mestra i pedagoga, coautora del programa “Créixer en família” Anna Ramis, de la mà de l’educadora Coral Regi, van parlar sobre com generar benestar digital més enllà dels murs de l’escola, i com desenvolupar regulacions educatives que guiïn l’ús de la tecnologies a les aules de manera efectiva i equitativa, i també més enllà.

Seguidament, a la tarda, l’Ajuntament va oferir a la Patronal una xerrada per a famílies, amb el nom: Jocs per a un estiu sense mòbil. Marta Ollé, membre de l’Associació per l’Aprenentatge, la Innovació i el Talent, va oferir diverses alternatives per promoure aprenentatges desconnectats en els espais del fora escola. Unes propostes que passen per la interacció familiar i la implicació de pares, mares i tutors, per evitar que els infants i adolescents passin el seu temps de lleure amb pantalles: jocs de taula, manualitats, mobilitat... Una àmplia oferta d e propostes que van més enllà de simplement quantificar el temps d’exposició.

fotos