Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La Festa dels Animals omple Can Feliu amb tallers, exhibicions i conscienciació

Centenars de persones van gaudir de la trobada diumenge al matí


La Festa dels Animals omple Can Feliu amb tallers, exhibicions i conscienciació

Centenars de persones van gaudir ahir de la Festa dels Animals, celebrada als exteriors de Can Feliu. Més d’una vintena d’entitats, activitats educatives i d’exhibició, i molta conscienciació, han estat els elements clau del bon funcionament de la festa.

El tret de sortida el va donar la passejada en grup, de la mà de l’entitat iCanWalk. Una quarantena de gossos i els seus propietaris, van realitzar un recorregut conjunt pel poble, per acabar amb un esmorzar a can Feliu.

festaanimals4.jpeg

Seguidament, es van iniciar els tallers de formació: un de la mà d’Atuk Formación y Educación Canina, sobre com fer servir el clicker, i un altre de Mantrailing, a càrrec de l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní i que va centrar-se a ensenyar el gos a buscar els seus responsables.

clicker.jpg

Una altra de les activitats estrelles d’enguany han estat les sessions d’agility del Club Agility de Caldes, que a més va donar l’oportunitat a qui ho desitjava d’aprendre algunes tècniques per superar els circuits i ensenyar les seves mascotes a practicar aquest exercici tan saludable i que fomenta la relació entre animal i persona.

agility.jpg

No va faltar a la cita d’enguany la desfilada de gossos en adopció de la mà de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell. Les voluntàries van parlar de cada un d’ells, tot mostrant-los i explicant les seves respectives històries, amb l’objectiu d’aconseguir-los una família amb qui viure.

Les entitats participants, provinents de tot Catalunya, van poder donar a conèixer els projectes en què treballen, i recaptar fons per a aquests. Moltes, per fer-ho, van organitzar tallers infantils, com pintacares, mandales o la creació d’un mocador amb la petjada del gos/sa. Especialment aquesta darrera va comptar amb una participació molt elevada.

entitats.jpg

Cal remarcar també que l’Ajuntament va poder censar una vintena d’animals, a més d’informar sobre la tinença responsable. Totes les persones que es van acostar a la festa van rebre un obsequi relacionat amb la temàtica: un abeurador portàtil, una ampolla per diluir l’orina, i una bossa de roba, a més de bossetes per recollir excrements.

Podeu veure al Flickr les fotografies de la jornada.

fotos