Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Fira de Consum Conscient omple el parc de les Morisques

Les oenegés locals van donar a conèixer diumenge els seus projectes a la ciutadania


La Fira de Consum Conscient omple el parc de les Morisques

Centenars de persones van gaudir ahir de la Fira de Consum Conscient al parc de les Morisques. El temps va respectar aquesta activitat, que s’emmarca en la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques, i que va omplir l’espai amb paradetes de les oenegés locals. Les entitats van tenir ocasió de donar a conèixer l’activitat que desenvolupen i els projectes en què treballen activament durant tot l'any.
Des de les 11 del matí i fins a migdia, es van poder degustar productes de comerç just, proximitat i cerveses artesanes. També es va informar sobre els beneficis de la banca ètica, assessorant la ciutadania.

Les activitats infantils van centrar bona part de les activitats, com el taller de màscares africanes, la creació de polseres dels desitjos o les sessions de pintura.

A migdia es va llegir el XXIV Manifest del Dia Mundial del Comerç Just. Ho van fer les representants de les entitats Ateneu del Món, Acció Solidària i Nuevos Pasos. El text recull aspectes com l’existència d’ ”alternatives econòmiques que permeten apostar per una economia coherent que posen la vida i el planeta al centre”. Així mateix, destaca que “el comerç just no és caritat, sinó justícia econòmica i apoderament col·lectiu mitjançant valors cooperatius” Finalment, apel·la la ciutadania com a persones consumidores a triar "un consum conscient que inclogui el comerç just, les finances ètiques i l’economia solidària. Triem igualtat de gènere, vides dignes per a totes i la defensa del planeta”.

Un altre dels espais destacats de la jornada va ser la Reparatruck que, amb cita prèvia, va atendre la ciutadania que volia arreglar els seus aparells elèctrics o electrònics. Una iniciativa que s’emmarca en el projecte Vallès Industrial: innovació i disseny de la indústria europea.

Podeu veure les imatges de la Fira en aquest enllaç.

La festa continua

El programa de la Festa del Comerç Just continua divendres, amb el teatre familiar: La Botigueta. Serà a la sala Josep Brossa de la Patronal i encara en poden reservar entrades en aquest enllaç.
A més, durant pràcticament tot el mes, fins al dia 20, es pot veure a la Biblioteca Marcel Ayats l’exposició “Comerç Just, Finances Ètiques i Economia Social i Solidària”. L’accés és lliure.