Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La importància de l'alimentació conscient centra la darrera xerrada del Cicle d'Alimentació Saludable

La nutricionista Anna Gispert va posar sobre la taula estratègies per desenvolupar una relació sana amb el menjar


La importància de l'alimentació conscient centra la darrera xerrada del Cicle d'Alimentació Saludable

Explorar conceptes clau per millorar la relació amb el menjar i el cos. Aquest va ser l’objectiu de la darrera xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable, impartida per la nutricionista Anna Gispert. El passat 19 d’octubre el taller “Menjar amb consciència. Què és l’alimentació intuïtiva” va posar sobre la taula el concepte de “mentalitat dieta”, la cultura que gira entorn a ell, i la voluntat de transformar-lo cap a una “desmentalitat dieta”.

Durant la sessió es va discutir també sobre la importància de l’alimentació conscient i com aplicar el concepte de “cons-ciència” en l’elecció dels aliments.
Les persones assistents van tenir l’oportunitat d’aprendre estratègies pràctiques per desenvolupar una relació saludable amb el menjar, incloent la identificació dels senyals de gana i sacietat, satisfacció, així com les bases del “mindfull eating: la velocitat i l’atenció”. També es van abordar factors emocionals i socials que influeixen en els hàbits alimentaris.

Finalment, es va reflexionar des d’una vessant més analítica i profunda sobre l’impacte de l’alimentació en la salut integral, de manera que les persones participants utilitzin eines per aconseguir una major consciència de les seves necessitats nutricionals, socials i emocionals.

  • Les properes xerrades emmarcades també en aquest cicle són les següents:
    . Dijous 9 de novembre: Una alimentació sostenible i saludable, per al planeta i per a tu
    • Dimecres 15 de novembre: Com alimentar-te per a guanyar força
    • Dijous 14 de desembre: La Marató de TV3: la salut sexual i reproductiva (SSIR)

Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia via Entràpolis. Les inscripcions s’obren 15 dies abans de cada xerrada.