Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

La importància de l'alimentació en la salut cardiovascular

La darrera xerrada de l'Escola de Nutrició i Salut posa sobre la taula aquests i altres consells en relació a les afeccions del cor


La importància de l'alimentació en la salut cardiovascular

L’Escola de Nutrició i Salut continua amb les xerrades d’aquest trimestre. Atès que el proper 14 de març és el Dia europeu per a la prevenció del risc cardiovascular, el passat 6 de març va tenir lloc la sessió amb el nom “Cuida el teu cor a la taula: estratègies nutricionals per a la salut cardiovascular”.
Com és habitual, la nutricionista Anna Gispert va ser l’encarregada d’impartir la conferència, realitzant una comparativa entre les recomanacions tradicionals sobre el colesterol i les evidències científiques actualitzades, i oferint així una visió completa i moderna del tema.

En aquest sentit, un dels missatges clau del taller va ser el fet d’entendre el risc cardiovascular i la prevenció de la salut com un ens integral, que va molt més enllà del simple control del colesterol o d’una dieta baixa en greixos. Gispert va assegurar que “una l’estil de vida i l’alimentació són factors determinants que cal tenir en compte per garantir una salut cardiovascular òptima”.

Les persones que van assistir-hi van poder realitzar un test adaptat per conèixer el seu grau d’adherència al patró mediterrani, l’estil alimentari amb major evidència científica en la prevenció de malalties cardiovasculars i altres patologies cròniques.

També es van posar a prova els coneixements dels i els assistents, mitjançant un joc per assentar els conceptes explicats. Finalment, hi va haver temps per a un torn obert de preguntes.

La propera sessió de l’Escola de Nutrició i Salut tindrà lloc el 10 d’abril amb el nom “Nutrició i esport: màxim rendiment”. Recordeu que les conferències s’imparteixen sempre a la sala Salut Pastor de la Patronal a les 19 hores, i que cal inscripció prèvia a entrades.santquirzevalles.cat.

En aquest apartat podeu veure els vídeos de les sessions, per si voleu repassar conceptes o gaudir-ne malgrat no haver-hi assistit.