Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La santquirzenca Queralt Canals, premi Montserrat Miró i Marimon

El seu treball de recerca sobre el Mosquit Tigre ha aconseguit el màxim reconeixement


La santquirzenca Queralt Canals, premi Montserrat Miró i Marimon

L’estudiant i santquirzenca Queralt Canals ha estat guardonada amb el primer premi Montserrat Miró i Marimon, que distingeix els millors treballs de recerca d’estudiants de secundària. Aquests guardons els convoquen de manera conjunta la Fundació Bosch i Cardellach, l’Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. L’objectiu és el de reconèixer l’esforç de l’alumnat i el professorat en l’elaboració de treballs de recerca i en la seva projecció pública.

El treball presentat per la Queralt Canals ha aconseguit el màxim reconeixement. El tema triat ha estat: El Mosquit Tigre en els barris de Sant Quirze.
La Queralt és estudiant a l’Escola Pia de Sabadell. Ahir, en el marc del lliurament dels premis que va tenir lloc al Casal Pere Quart de la ciutat veïna, va estar acompanyada per la seva tutora, Elisabet Izquierdo. Hi va assistir, en representació institucional de Sant Quirze, la tinent d’Alcaldia, Laura Flos.

Potenciar recerques d’interès local

El certamen està obert a la participació de l’alumnat de 2n curs de batxillerat que prèviament ha estat seleccionat pels centres de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. En l’edició corresponent al curs 2022-23 s’han presentat un total de 27 treballs de recerca de 13 centres diferents, 12 d’àmbit cientificotecnològic, 6 de l’àmbit social i humanístic; 3 de l’àmbit sociolingüístic i 6 de l’àmbit salut-psicològic.

Montserrat Miró

Montserrat Miró i Marimón (1919-1999) va ser una docent formada a la Universitat de Barcelona que va destacar en el camp de la filologia clàssica i que va desplegar la seva labor pedagògica a diverses escoles de Sabadell, com l’Escola Industrial, l’Escola Pia o l’Escola Sant Nicolau.