Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

La síndrome metabòlica centra la darrera xerrada del Cicle d'Alimentació Saludable

Uns hàbits de vida saludables poden ajudar a millorar els símptomes d'aquesta malaltia


La síndrome metabòlica centra la darrera xerrada del Cicle d'Alimentació Saludable

La síndrome metabòlica i la inflamació crònica van ser els dos temes que van centrar la darrera xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable. El passat 1 de juny la sala Salut Pastor de la Patronal va acollir la xerrada, de la mà de la nutricionista Anna Gispert.

El servei de Salut Pública de l’Ajuntament va organitzar la conferència, amb l’objectiu d’explorar els fonaments de la síndrome metabòlica.
Un dels punts importants que es van abordar va ser la relació d’aquesta malaltia amb altres de cròniques com l’artritis reumatoide, les malalties cardiovasculars o el càncer. Durant la sessió es va destacar que aquests problemes no estan exclusivament lligats a l’obesitat, sinó que hi ha altres factor rellevants a considerar. De fet, es va posar èmfasi en les conseqüències negatives d’una dieta inadequada i determinats hàbits.

La nutricionista, Anna Gispert, va oferir també una part pràctica, perquè les persones assistents identifiquessin els seus hàbits alimentaris i proposessin nous objectius per millorar el seu estil de vida i salut.

El taller forma part del compromís de l’Ajuntament de Sant Quirze per promocionar un estil de vida saludable i la prevenció de malalties cròniques.

La propera xerrada tindrà lloc el 15 de juny i està relacionada amb aquesta darrera. Es tracta de: “Combat el síndrome metabòlic i la inflamació crònica: el perill invisible”.

Les sessions continuaran al setembre, el dia 14, amb “Salta els obstacles cap a una alimentació saludable”. Ja a l’octubre, el dia 5, s’organitza “El teu cervell i les emocions: com la microbiota intestinal pot influir en la salut mental”.

Totes les sessions tenen lloc a la sala Salut Pastor de la Patronal, de 19 a 20 hores, i són gratuïtes. Us podeu inscriure en aquest enllaç.

Podeu veure les conferències anteriors, aquí.