Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L'Ajuntament contracta personal per reforçar la vigilància forestal

L'alt risc d'incendis posa en marxa tota la maquinària preventiva, que ja es treballa des de l'hivern


L'Ajuntament contracta personal per reforçar la vigilància forestal

La previsió d’altes temperatures i la insuficiència de pluges dels darrers mesos fan necessària la màxima atenció i col·laboració per a la protecció dels boscos.
L’Ajuntament de Sant Quirze, atesa la previsió d’alt risc d’incendis, ha contractat dos plans d’ocupació per reforçar la vigilància forestal des d’aquest passat dilluns 5 de juny fins al 15 d’octubre, tots els dies durant les hores de més risc. La seva funció és informar les persones que es trobin al bosc, detectar activitats de risc, abocaments de residus, i advertir sobre qualsevol element que pugui esdevenir perillós per a la protecció del medi natural.

També es valorarà fer desbrossades addicionals de vegetació en els perímetres dels sectors urbans, tenint en compte que els treballs en alt risc d’incendis poden implicar més riscos pel perill d’inflamació per a la utilització de maquinària.

A aquestes actuacions s’hi sumen, durant el mes de març, els treballs d’estassada de les franges de protecció dels sectors urbans que limiten amb la zona forestal, a Les Fonts, Castelltort, Sotavia, el Castellet, Sant Quirze Parc, Vallsuau, can Llobateres i can Pallars.

A més, s’ha comprovat el funcionament de tots els punts d’aigua d’aquests sectors urbans situats a prop del bosc (12 hidrants), així com de la bassa del camí de can Llobateres per a recàrrega d’helicòpters.

Recordem també que durant l’hivern es van realitzar treballs de manteniment dels camins del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals.