Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament de Sant Quirze rep el Segell Infoparticipa

L'Alcaldessa va recollir ahir aquest reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública


L'Ajuntament de Sant Quirze rep el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha revalidat novament el Segell Infoparticipa, amb una puntuació màxima del 100%. Ahir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va assistir a l’acte de lliurament del certificat, al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Ajuntament de Sant Quirze esdevé així un dels 17 municipis que ha aconseguit enguany el 100% de transparència, del total de Catalunya. La passada edició van ser 45 els ajuntaments amb el Segell, però enguany aquesta xifra ha disminuït. Tot i així, Sant Quirze continua esdevenint referent en la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.
De fet, ja fa 10 anys que l’Ajuntament rep aquest guardó, en 8 ocasions al 100% de transparència.
I és que aquest reconeixement destaca diversos elements en matèria de govern obert. Aquests són els següents:

• Facilitar les peticions d'accés a la informació pública i la visualització de l’estat de les seves resolucions.

• Divulgar la valoració i resultats de les queixes, suggeriments i agraïments vigents.

• Disposar d’un espai propi de consultes, amb el detall dels processos deliberatius oberts, finalitzats i les seves fases d’execució, amb la possibilitat de dur a terme la votació electrònica i mostrar els resultats obtinguts.

• Visualitzar els contractes adjudicats dels darrers cinc anys amb un gràfic interactiu, filtres i descarregues de la informació de cada licitació.

• Impulsar la consulta del conjunt de resolucions i decrets signats electrònicament pel consistori, respectant la política de privacitat, en format de dades obertes.

• Tenir una agenda pública de l’alcaldessa, amb l’exclusió de les reunions de treball intern, a excepció de les derivades en les sessions plenàries, JGL o comissions informatives, i el detall de les reunions com són el despatx obert, grups d’interès, entitats, agents econòmics, culturals i socials o càrrecs d’altres institucions (respectant la confidencialitat), a més de les intervencions de l'alcaldessa en els mitjans de comunicació.

• Publicar les resolucions judicials rellevants en què és part processal l’Ajuntament per raó de l’exercici de les funcions i responsabilitats i que les mateixes es puguin consultar a partir de l'any 2010, amb la informació depurada sobre la seva confidencialitat.

• De forma general, el gran nombre d’informació actualitzada i qualitativa en format de dades obertes i reutilitzable a través del seu catàleg al Portal de Transparència.

Es pot consultar l'estat del compliment dels 52 indicadors de transparència a la web del Mapa Infoparticipa.