Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L'Ajuntament presenta l'Espai de dol perinatal

Divendres es va presentar l'àmbit dedicat a aquest dol, així com els tallers de suport que s'ofereixen a les famílies


L'Ajuntament presenta l'Espai de dol perinatal

L’Ajuntament de Sant Quirze ha creat un espai d’acompanyament a les persones que han patit un dol perinatal. Divendres a la tarda es va donar a conèixer tant aquest espai simbòlic, ubicat a la plaça darrere l’Espai Maria Mercè Marçal (Passeig Dalí,8), com el servei que s’hi relaciona.

D’una banda, l’espai és simbòlic i té com a objectiu que les persones que ho necessitin puguin acostar-s’hi per recordar el seu nadó. Un espai tranquil, acollidor, que convida a estar-s’hi el temps que es necessiti.

D’altra banda, cal remarcar que es posaran en marxa grups d’acompanyament emocional, de la mà de dos psicòlegs. Es tracta de dos grups no mixtes, dinamitzats i acompanyats cadascun per un/a professional diferent, expert/a en la temàtica. Les sessions tindran lloc tots els divendres, fins al 7 de juny, en horari de 17 a 19 hores. A més, hi haurà servei de canguratge per a les criatures que ho necessitin. Les persones interessades poden gestionar la inscripció en línia.

L’acte de divendres va visibilitzar aquest dol referit a les pèrdues de bebès que tenen lloc durant l’embaràs, el part o als pocs dies després del naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va conduir l’acte, posant en valor les famílies que passen per aquest tipus de dol, i donant-li la visibilitat que requereix, donat que sovint és desautoritzat per la societat.

També van intervenir els dos psicòlegs que dirigiran els tallers, reflexionant en profunditat sobre aquesta circumstància i explicant els objectius i el treball a realitzar, des de la sensibilitat.

L’acte va estar amenitzat per la santquirzenca Alba, de la mà del seu grup Nimbus.

fotos