Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut Educació

L'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia ha impartit avui un taller a l'Onze de Setembre

L'alumnat de sisè ha reflexionat sobre la percepció del propi cos i l'autoestima, entre altres aspectes relacionats amb els trastorns de conducta alimentària


Taller a la classe de 6è de l'Onze de Setembre
Classe de 6è de l'Onze de Setembre

L’alumnat de sisè de l’escola Onze de Setembre ha participat avui en un taller impartit per l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia de Catalunya. L’objectiu de la sessió ha estat fomentar la seva autoestima, ajudar-los a gestionar els aspectes relacionats amb la imatge del propi cos i l’acceptació del mateix. També s’ha treballat molt en l’ús que els i les joves fan de les xarxes socials i el que aquestes sovint generen en els adolescents en l’àmbit de la pròpia percepció.

La sessió ha començat amb la projecció d’un breu vídeo centrat en la burla i els comentaris feridors en relació a la imatge. Seguidament, han posat sobre la taula frases tan contundents i habituals com “Puc ser feliç sense la necessitat de tenir un cos prim”, o “Una persona està sana quan no està grassa ni prima”. A partir d’aquí, han debatut sobre la certesa o la falsedat d’aquestes qüestions, generant un interessant debat.

L’Associació contra l’anorèxia i la bulímia de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 1992, impulsada entre familiars i especialistes de l’Hospital Clínic Barcelona.

L’objectiu de l’entitat és ajudar i acompanyar totes les persones que estiguin transitant un Trastorn de Conducta Alimentària i també el seu entorn més proper.

A Espanya els darrers estudis realitzats coincideixen a assenyalar una taxa de prevalència dels trastorns d’alimentació en població adolescent al voltant del 4,1-4,5%, entre els 12 i els 21 anys.

En concret, l’anorèxia se situa al voltant del 0,3%; la bulímia en el 0,8% i els trastorns de conducta alimentària no especificats se situen en el 3,1% de la població femenina entre els 12 i els 21 anys.