Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Més de 58.000 euros per a projectes solidaris arreu del món

L'Ajuntament subvenciona projectes de les oenegés locals que treballen arreu del món


Més de 58.000 euros per a projectes solidaris arreu del món

L’Ajuntament ha donat enguany un total de 58.500 euros per subvencionar projectes solidaris que desenvolupen oenegés locals arreu del món. A aquests, s’hi sumen els 5.512,02 euros destinats a fons d’emergències causades per catàstrofes naturals o crisis humanitàries.

Els projectes escollits per al seu finançament han estat acordats per la Mesa de Solidaritat i Cooperació.

Drets de la infància a Bolívia
Nuevos Pasos és l’entitat promotora d’aquest programa global que es desenvolupa a Bolívia i que té com a objectiu donar una atenció integral als infants d’entre 3 i 17 anys i de les seves famílies. Es tracta de millorar la seva qualitat de vida i cobrir les necessitats bàsiques, formant les famílies en criança i detectant l’abús infantil. També es treballa la salut nutricional per a infants malalts oncològics.
La subvenció de l’Ajuntament per aquest projecte ha ascendit a 28.800 euros.
Si voleu saber més sobre els projectes que promou Nuevos Pasos, podeu accedir aquí.

Exclusió social al Nepal
L’Ateneu del Món treballa amb Amics pel Nepal per desenvolupar activitats a les escoles d’aquesta zona fomentades en un sistema educatiu molt centrat en exàmens i amb poca innovació. El programa ajuda el jovent a accedir a una educació de qualitat, preparant-los per fer front als reptes i a tenir una vida de qualitat.
En total, es beneficien directament 52 persones que viuen en entorns marginals i desfavorits, i 500 indirectament, com famílies del barri de la seu de l’oenegé o professorat.
La subvenció del projecte ha estat de 12.637,98 euros.

Educació digital a Ghana
Tot i que el govern de Ghana i les escoles compten amb l’assignatura d’informàtica, a efectes pràctics no disposen dels recursos suficients. És per això que l’Ateneu del Món, amb NASCO Feeding Minds treballa per facilitar l’accés a l’educació digital a infants i joves mitjançant l’habilitació de 5 aules d’informàtica i donant cobertura a 15 escoles.
Aquesta subvenció ha ascendit a 11.550 euros.
Trobareu més informació a: www.ateneudelmon.org.

Ajuts a activitats de sensibilització al municipi
Anualment l’Ajuntament dona suport a les entitats de la Mesa de Cooperació que realitzen activitats al poble per promoure la cultura de la pau, la solidaritat i la cooperació.
L’entitat Ateneu del Món és l’única que ha presentat projecte i percebrà el 100% de la suma disponible, un total de 1.500 euros.