Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Mes d'octubre, Mes de la Gent Gran

L'Ajuntament ha preparat una àmplia programació d'activitats per a les properes setmanes


Mes d'octubre, Mes de la Gent Gran

L’octubre s’estrena amb la programació del Mes de la Gent Gran. Un any més l’Ajuntament organitza diverses activitats amb l’objectiu de donar visibilitat als nostres grans, homenatjar-los, compartir temps i espai, experiències intergeneracionals i reflexionar sobre aquest moment de la vida. Per tot això, la programació, que comença el 2 d'octubre i s'allarga fins al dia 31, és àmplia i orientada a tots els públics.

Berenant amb els savis
Una de les novetats d’enguany és la trobada intergeneracional que tindrà lloc el 4 d’octubre, amb el nom “Berenant amb els savis”. Sobre la taula es posarà el berenar típic de la infància, perquè el jovent pugui conèixer-lo i compartir alhora conversa. Serà a les 17 hores.

Cinema i teatre
Entre els elements que repeteixen edició es troben les sessions de cinema i teatre. Així, es podrà veure “Ni rastre de qui vam ser”, de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, el 6 d’octubre a la Patronal.
També es projectarà “Ahora o nunca”, el dia 14, i “Con faldas y a lo loco”, un clàssic que arribarà també a la Patronal a finals de mes, el 27 d’octubre.

Música i espectacles
L’inici del mes el marcarà l’actuació “Recordem el cuplet”, un espectacle de narració i cabaret que inclourà peces de bolero, i que es podrà veure el 2 d’octubre a la Patronal.
No faltaran a la cita projeccions musicals com “La verbena de la Paloma”, dirigida per Marina Bollaín, a càrrec de l’Associació d’Amics de la Música de Sant Quirze. Serà el 19 d’octubre.
Pel que fa als espectacles, la màgia ocuparà la jornada del 25 d’octubre amb “Enric Magoo”: jocs musicals i visuals i comicitat es reuniran a la Patronal el 25 d’octubre.
Finalment, la castanyada al pati del Casal Serra de Galliners posarà el segell d’or a la programació. Serà el 31 d’octubre de 10 a 13 hores.

Homenatge a les persones nonagenàries i centenàries
Un dels actes més emotius del Mes de la Gent Gran és el de l’homenatge a les persones nonagenàries i centenàries del municipi. El seu recorregut vital es reconeix a la Patronal, en el marc d’un acte solemne i alhora amb mirada al passat i a les seves vides. Enguany aquest se celebrarà el dia 21 d’octubre a la sala Josep Brossa de la Patronal.
Aquest 2023 celebren els 90 anys 52 persones. Pel que fa a les centenàries, són 3 dones les que han arribat a aquesta edat al mes d''octubre al municipi. 

Podeu consultar la programació detallada en aquest enllaç.

Les activitats amb reserva prèvia d'entrada s'han de gestionar aquí.