Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Mes d'octubre, Mes de la Gent Gran

L'Ajuntament ha preparat una àmplia programació d'activitats per a les properes setmanes


Mes d'octubre, Mes de la Gent Gran

L’octubre s’estrena avui dia 2 amb la programació del Mes de la Gent Gran. Un any més l’Ajuntament organitza diverses activitats amb l’objectiu de donar visibilitat als nostres grans, homenatjar-los, compartir temps i espai, experiències intergeneracionals i reflexionar sobre aquest moment de la vida. Per tot això, la programació, que comença el 2 d'octubre i s'allarga fins al dia 31, és àmplia i orientada a tots els públics.

Berenant amb els savis
Una de les novetats d’enguany és la trobada intergeneracional que tindrà lloc el 4 d’octubre, amb el nom “Berenant amb els savis”. Sobre la taula es posarà el berenar típic de la infància, perquè el jovent pugui conèixer-lo i compartir alhora conversa. Serà a les 17 hores.

Cinema i teatre
Entre els elements que repeteixen edició es troben les sessions de cinema i teatre. Així, es podrà veure “Ni rastre de qui vam ser”, de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, el 6 d’octubre a la Patronal.
També es projectarà “Ahora o nunca”, el dia 14, i “Con faldas y a lo loco”, un clàssic que arribarà també a la Patronal a finals de mes, el 27 d’octubre.

Música i espectacles
L’inici del mes el marcarà l’actuació “Recordem el cuplet”, un espectacle de narració i cabaret que inclourà peces de bolero, i que es podrà veure el 2 d’octubre a la Patronal.
No faltaran a la cita projeccions musicals com “La verbena de la Paloma”, dirigida per Marina Bollaín, a càrrec de l’Associació d’Amics de la Música de Sant Quirze. Serà el 19 d’octubre.
Pel que fa als espectacles, la màgia ocuparà la jornada del 25 d’octubre amb “Enric Magoo”: jocs musicals i visuals i comicitat es reuniran a la Patronal el 25 d’octubre.
Finalment, la castanyada al pati del Casal Serra de Galliners posarà el segell d’or a la programació. Serà el 31 d’octubre de 10 a 13 hores.

Homenatge a les persones nonagenàries i centenàries
Un dels actes més emotius del Mes de la Gent Gran és el de l’homenatge a les persones nonagenàries i centenàries del municipi. El seu recorregut vital es reconeix a la Patronal, en el marc d’un acte solemne i alhora amb mirada al passat i a les seves vides. Enguany aquest se celebrarà el dia 21 d’octubre a la sala Josep Brossa de la Patronal.
Aquest 2023 celebren els 90 anys 52 persones. Pel que fa a les centenàries, són 3 dones les que han arribat a aquesta edat al mes d''octubre al municipi.
Podeu consultar la programació detallada en aquest enllaç.
Les activitats amb reserva prèvia d'entrada s'han de gestionar aquí.