Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Minut de silenci a Sant Quirze per un nou feminicidi a Catalunya


Minut de silenci a Sant Quirze per un nou feminicidi a Catalunya

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s'ha sumat avui a la convocatòria del minut de silenci amb motiu d'un nou feminicidi  a la Conca de Dalt (Pallars Jussà) que es va confirmar el passat 9 de novembre i que va tenir lloc l’estiu del 2023.

Segons dades publicades pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, amb aquest cas, el nombre de dones assassinades enguany per violència masclista és de 14 i, des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 127 feminicidis a Catalunya. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.
Línia gratuïta atenció
Cal recordar que, davant qualsevol indici o situació de violència masclista, cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.