Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Minut de silenci per un nou feminicidi

L'Ajuntament expressa així el seu rebuig a les violències masclistes


Minut de silenci per un nou feminicidi

La plaça de la Vila ha acollit avui un minut de silenci amb motiu del darrer feminicidi. El gest condemna la mort d’una dona veïna d’Òdena, assassinada presumptament a mans de la seva ex-parella.
A les dotze del migdia treballadors i treballadores públiques, així com ciutadania, s’han trobat davant de l’Ajuntament com a mostra de condol i rebuig a les violències masclistes. Novament doncs, el consistori expressa el seu compromís per acabar amb aquestes violències i fa una crida a combatre aquesta greu vulneració de drets.
Des que es van començar a recollir dades oficials el 2012, hi ha hagut 142 feminicidis a Catalunya. D’aquests, set eren fills i filles menors d’edat. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de vuit aquest any i de gairebé un centenar en la darrera dècada.
El Govern recorda que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900900120. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l’any en diversos idiomes.