Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Mor l’artista Jaume Cases

L’Ajuntament expressa el seu condol a la família i amics per la trista pèrdua del pintor i escultor


Mor l’artista Jaume Cases

L’artista Jaume Cases Martínez ha mort aquesta matinada. Nascut el 1942 a Barcelona i veí de Sant Quirze durant molts anys, el pintor, escultor i dibuixant va ser Premi Mussol Sant Quirze l’any 2011. Al municipi ha creat obres com el Monument a Rafael Casanova, i l’escultura de la Dona del Neolític, recentment restaurada.
Cases estava fortament implicat a la vida participativa del municipi, vinculat a entitats com el Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze.

Jaume Cases es va iniciar com a escultor tallista a l’empresa Dan Karner de Barcelona, es va dedicar al disseny de joguines i objectes de regal. Una feina que va compatibilitzar amb el dibuix de còmics i la il·lustració de contes infantils. El 1974 es va establir a Austràlia, on va treballar per al Museu de Ciències Naturals de Sydney i el Museu de Cera de la mateixa ciutat. De tornada a Barcelona, va treballar com a escultor modernista al Museu de Zoologia de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i el Museu de la Ciència de Barcelona. També va exercir com a professor a l’escola de la Lonja de Barcelona.
Entre 1984 i 1987 va treballar per a Walt Diseny dibuixant còmics. Durant els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 va treballar al taller de Xavier Mariscal, en el disseny de les mascotes dels jocs. També va treballar per a l’Exposició Universal de Sevilla de 1992.
Destaca també el seu treball al temple de la Sagrada Família, esculpint àngels per l’àpsis i diverses escultures.

L’Ajuntament expressa el seu condol a la família i amics, per aquesta sentida pèrdua.
Segons ha manifestat la mateixa família, no se celebrarà vetlla ni funeral. Properament s’informarà sobre un possible acte de comiat.