Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix un Espai de dol perinatal

L’Ajuntament iniciarà paral·lelament grups d’acompanyament emocional per a les persones que han patit alguna d’aquestes pèrdues


Neix un Espai de dol perinatal

L’Ajuntament de Sant Quirze ha creat un espai d’acompanyament a les persones que han patit una pèrdua perinatal. El proper dia 12 d’abril es posarà en marxa aquest nou servei que implica dues accions. D’una banda, la creació d’un espai simbòlic al municipi on les famílies i persones que ho necessitin puguin acudir per recordar el seu nadó. Un espai tranquil, acollidor, que convidi a estar-s’hi el temps que sigui necessari. La inauguració serà el mateix divendres 12 a la plaça ubicada darrere l’Espai Maria Mercè Marçal (passatge Dalí, 8). A les 17 hores es durà a terme una xerrada de presentació de l’espai d’acompanyament emocional que s’oferirà a pares i mares, i a les 18h serà la inauguració.

En la mateixa línia, es crearan dos grups no mixtes, dinamitzats i acompanyats cadascun per un/a professional diferent, expert/a en la temàtica. Les sessions tindran lloc els divendres del 19 d’abril al 7 de juny, de 17 a 19 hores, a l’Espai Maria Mercè Marçal.
Si esteu interessats/des a participar-hi en aquesta xerrada inicial us podeu inscriure en línia.
Hi haurà servei de canguratge per a les criatures que ho necessitin.

El dol perinatal

Quan parlem de dol perinatal ens referim a totes aquelles pèrdues de bebès que tenen lloc durant l’embaràs, el part o als pocs dies després del naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació.

Malgrat cada vegada se’n parla més, continua esdevenint un tabú del qual encara no es parla obertament, dificultant així l’elaboració del dol.

Les dones i les famílies que viuen aquesta circumstància pateixen un fort impacte emocional. Junt a la pèrdua de la criatura, hi ha la pèrdua d’un futur, d’uns plans, d’un projecte de vida. Sentiments i emocions que se sumen a la gestió de situacions complicades, comentaris que no sempre són pertinents, dubtes de diferents tipus, necessitat de prendre algunes decisions, entre d’altres.
Així doncs, es tracta de situacions molt complexes que no sempre compten amb un espai i un temps de tranquil·litat, de calma, amb acompanyament, on es pugui anar gestionant tot allò que calgui des de la cura, des de l’escolta, posant les persones i les seves necessitats al centre.