Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Nova edició de la Festa dels Animals

La iniciativa forma part d’una àmplia campanya sobre la tinença responsable d’animals


Nova edició de la Festa dels Animals

Sant Quirze celebra una nova edició de la Festa dels Animals el proper diumenge 25 de febrer. Els exteriors de Can Feliu acolliran aquesta proposta orientada a sensibilitzar la població sobre la tinença responsable d’animals. La festa va molt més enllà de la jornada d’activitats, emmarcant-se en una campanya que com a novetat enguany inclou l’esterilització de gats, entre altres iniciatives.

Passejada en grup
El tret de sortida el dia 25 el donarà la passejada amb el vostre gos o gossa pels voltants del poble. A les 10h els/les propietaris/es d’animals de companyia podeu participar en aquest passeig guiat per l’entitat iCanWalk i personal de l’Ajuntament. La sortida serà a les 9.30h als exteriors de Can Feliu, o a les 10h directament al Camí de la riera de Can Poncic (accés per av. Can Pallàs).
Les persones participants rebran rotllets de bosses per recollir excrements i un obsequi en finalitzar el recorregut. També hi haurà esmorzar per recuperar energies!

Educació, exhibicions i molt més!
Durant la festa l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats orientades a facilitar la convivència dels animals en societat, enfortir vincles i educar-los per a una bona convivència. Les activitats seran les següents:

11.30h. Xerrada sobre conscienciació i educació canina, a càrrec d’Atuk formación y educación canina.
12h, 13.30h. Exhibicions d’agility, a càrrec de Vallès Club Caní d’Agility.

Adopta un gos!
Un any més la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell se suma a la campanya. A partir de les 12.30 h explicaran a la ciutadania quins gossos/es tenen en adopció, com són, què els caracteritza i què necessiten. Es podran veure, tocar i conèixer de prop, de manera que si esteu interessats a adoptar-los, un pugueu informar.

Tallers educatius
La Festa pot ser un bon moment per formar-se en relació a l’educació del vostre animal de companyia. Consulteu en els enllaços relacionats fins quan us podeu inscriure en aquests dos tallers:

Taller de clicker
Treballa la convivència del teu gos amb l’entorn. A càrrec d’Atuk formación y educación canina. Activitat per a grups reduïts de fins a 8 persones, d’1,5 hores de durada. Sessions a les 10h i les 12h. Gestoneu en línia la inscripció al taller de clicker.

Taller de Mantrailing
La unitat canina de rescat d’Associació Catalana d’Excursionisme Caní organitza aquest curs d’iniciació per ensenyar el vostre gos/gossa a buscar-vos. Activitat per a grups reduïts d’una hora de durada. Sessions a les 11h, 12h i 13h. Inscripcions al taller de Mantrailing, en línia.


Les places als dos tallers són limitades, i es gestionaran per ordre d’inscripció.


Activitats infantils i obsequi d’un abeurador portàtil
La festa també està orientada als infants. A diversos estands hi trobareu activitats per als i les més petits. Jocs i tallers de la mà de Sant Quirze Vallès Natura; la creació d’un fular amb la petjada de la vostra mascota a càrrec de l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní; i fins i tot xapes amb temàtica animal amb l’ajuda de l’entitat 7vides Òdena.

Tothom que s’acosti a la festa rebrà un abeurador portàtil per a la seva mascota. Un detall que contribueix a l’estalvi d’aigua.

Molt més que una Festa
Les activitats relacionades amb aquesta comporten altres accions relacionades amb la tinença responsable d’animals de companyia. En aquest sentit, els centres veterinaris del poble ofereixen el xipatge a un preu especial de 40€ fins al proper 25 de març: AniCura Vet’s Sant Quirze, Nouclínic i El Mussol.

A més, el centre veterinari El Mussol ofereix esterilització a un preu especial fins al 8 de març. Consulteu a la clínica.

Consulteu la programació detallada en format pdf, relacionat en aquesta notícia.