Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Obert el termini per presentar al·legacions a l'adjudicació dels horts municipals

Consulteu el llistat provisional publicat avui en relació a les parcel·les del Colomer


Obert el termini per presentar al·legacions a l'adjudicació dels horts municipals

L’Ajuntament ha publicat el decret amb el llistat provisional de les persones admeses i excloses al procés d’adjudicació dels horts municipals. Des d’avui, i durant un termini de 10 dies hàbils, es poden formular les al·legacions que es considerin convenients.

La presentació d’al·legacions es pot fer mitjançant el tràmit relacionat. El termini d’al·legacions és del 12 al 26 de juny, ambdós inclosos. A partir d’aquí, es publicarà una llista definitiva d’admesos i exclosos.

L'adjudicació dels espais de cultiu dels horts del Colomer serà per sorteig. Si el nombre de sol·licituds és superior al de parcel·les es generarà una llista d’espera ordenada amb la qual es cobriran les vacants que puguin sortir durant el temps màxim d’adjudicació.

Els horts municipals estan destinats a l’autoconsum amb cultiu ecològic i es fomentarà el manteniment i la recuperació de varietats autòctones. Es regaran amb aigua de la mina del Colomer, mitjançant sistema gota a gota, amb una concessió d'ús de l'Agència Catalana de l'Aigua. Les restes vegetals es compostaran per garantir la seva reutilització en el mateix cultiu i no es permetrà acumular materials a la zona d’horta perquè s’ha habilitat un edifici auxiliar per emmagatzemar eines. L'accés als horts només es pot fer caminant, no s'ha habilitat cap lloc d'estacionament, només una entrada de càrrega i descàrrega amb vehicle automòbil.
L’hort és per cultivar-lo, el seu mal ús o no utilització serà motiu de revocació i per tant l’adjudicació de la parcel·la a la següent persona de la llista d’espera.

S’ha establert una fiança de 50,00 € per garantir el bon ús dels elements dels horts, que s’haurà d’abonar per una sola vegada abans de la formalització de la llicència i com a requisit previ a aquesta, i que es retornarà un cop finalitzat el període de vigència.

Totes les persones que resultin adjudicatàries d’un hort hauran de pagar una taxa anual de 3,45 €/m2 d’acord amb les ordenances fiscals vigents. Per a un hort de 50 m2 són 172,50 €/any i per al de 4,5 m2 són 15,53 €/any. Aquesta taxa s’haurà d’abonar un mes després de l’adjudicació de l’hort i es podrà sol·licitar el seu fraccionament.

Trobareu el detall del projecte en l’apartat web Horts municipals del Colomer.