Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Obert el termini per sol·licitar un hort del Colomer

Fins al 24 de maig es poden presentar les peticions en línia o bé presencialment


Obert el termini per sol·licitar un hort del Colomer

Avui s’ha iniciat el termini per sol·licitar un hort del Colomer. L’Ajuntament ha obert un període perquè totes les persones interessades presentin la seva sol·licitud, fins al 24 de maig inclòs. Aquestes es poden presentar en línia o també a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Recordem que els requisits principals per a l’adjudicació són que la persona sol·licitant sigui major d’edat i que porti com a mínim un any empadronada a Sant Quirze del Vallès. Només es permetrà una sol·licitud per unitat de convivència. Si resulta adjudicatària d’una parcel·la, la persona haurà de dipositar una fiança de 50,00 €, excepte que s’acrediti tenir una renda inferior a les 0,6 vegades l'indicador de Renda de Suficiència, i, en tots els casos, anualment haurà de pagar una taxa de 172,50 € per a un hort de 50 m2 o de 15,53 € per al de 4,5 m2.

El Servei de Medi Ambient ofereix atenció especial per a dubtes i aclariments sobre els horts municipals, dins l’horari habitual de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i també en horari especial les següents tardes: 25 d'abril (dijous), 2 de maig (dijous), 8 de maig (dimecres), 15 de maig (dimecres) i 23 de maig (dijous), en horari de 16 a 19 hores.

De totes les sol·licituds rebudes dins del termini, un cop revisades per complir els requisits, l’Ajuntament realitzarà un sorteig per a la seva adjudicació. Si el nombre de sol·licituds és superior al de parcel·les es generarà una llista d’espera ordenada amb la qual es cobriran les vacants que puguin sortir.
Recordem que l’hort és per cultivar-lo, i el seu mal ús o no utilització serà motiu de revocació i per tant l’adjudicació de la parcel·la a la següent persona de la llista d’espera.

La reordenació dels horts del Colomer ha generat un total de 54 parcel·les, 44 de les quals de 50 m2 cadascuna, d’ús general, 4 elevades de 4,5 m2 amb prioritat per a persones amb discapacitat i 6 de 50 m2 per a projectes de l’Ajuntament, amb un total de 2.518 m2 cultivables.
Els horts municipals estan destinats a l’autoconsum amb cultiu ecològic i es fomentarà el manteniment i la recuperació de varietats autòctones. Es regaran amb aigua de la mina del Colomer, mitjançant sistema de gota a gota, amb una concessió d’ús de l’Agència Catalana de l’Aigua. Les restes vegetals es compostaran per garantir la seva reutilització en el mateix cultiu i no es permetrà acumular materials a la zona d’horta perquè s’ha habilitat un edifici auxiliar per emmagatzemar eines. L’accés dels horts només es pot fer caminant, no s’ha habilitat cap lloc d’estacionament de cotxes.

Sol·licita un hort.

Informació sobre els horts del Colomer.