Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Protecció Civil ha fet sonar l’alerta d’emergència a tots els mòbils

La ciutadania de Sant Quirze ha sentit com a les 12 hores els seus telèfons sonaven de manera estrident


Protecció Civil ha fet sonar l’alerta d’emergència a tots els mòbils

Puntualment a les 12 hores gran part dels mòbils del municipi han emès una senyal estrident, seguit d’un missatge per vibració. Avui, tal i com estava previst, s’ha realitzat la prova del Sistema d’Alertes de Protecció Civil a totes les comarques de la demarcació de Barcelona i, per tant, del nostre municipi.
Aquestes alertes són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.
L’objectiu d’aquesta prova ha estat la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d’emergència imminent.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics.

També podeu realitzar l'enquesta de valoració sobre la prova, indicant si heu rebut o no l'alerta i responent diversos aspectes relacionats.

Aquesta prova s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada.