Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat Joventut Educació Ocupació

Jornada per les vocacions tecnològiques

Sant Quirze acull una jornada per promoure les vocacions tecnològiques entre el jovent


Jornada per les vocacions tecnològiques

Alumnat de 4art d’ESO dels tres instituts locals i estudiants del PFI i accés a CFGM de l’Olivera van participar ahir a la jornada “Despertem Vocacions STEAM” celebrada a la sala Josep Brossa de la Patronal.
Els serveis d’Ocupació, Joventut i el CFA l’Olivera van promoure aquesta iniciativa amb l’objectiu d’orientar els i les estudiants en la seva trajectòria formativa i professional.

De la mà d’estudiants i professionals de l’àmbit de la Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques (STEAM), nois i noies van poder conèixer com ha estat la seva experiència acadèmica i laboral i valorar les seves opcions.
En aquest sentit, van tenir ocasió de visualitzar breus vídeos dels següents santquirzencs: Miquel Junyent, enginyer informàtic; Itzíar Lorente, microbiòloga a Werfen; Mar Gonzàlez, estudiant de disseny gràfic a l’ESDI; Marta Busqueta, animadora cinematogràfica; i Pau Mir, docent de matemàtiques a la Universitat. En aquests vídeos els joves professionals van destacar el paper de la tecnologia en l’àmbit laboral, dels processos cada vegada més informatitzats o de la importància de la transmissió del coneixement, conceptes que apliquen en el seu dia a dia i que poden ajudar les noves generacions a decidir-se per una sortida laboral o una altra.

La jornada de matí va continuar amb la intervenció de l’orientadora del Centre de Formació d’Adults l’Olivera, Alba Muñoz i l’orientadora del servei de Joventut, Vivian Oliver, seguida per l’artista Ester Pino, l’enginyera mecànica Ainhoa Gesto, la doctora en física Judith Juanhuix, i la professora d’investigació al Tecnocampus Virgínia Espinosa.

A la sessió de la tarda, oberta a les famílies, es va organitzar una taula rodona d’empreses i una xerrada a càrrec de les orientadores referents de la Llançadora i el Canya Jove.

Cal remarcar que aquesta jornada ha comptat amb el suport d’empreses com Hewlett Packard, Sincrotó Alba, Esterytelling, Tecnocampus Mataró de la UPF, On-Off electromecànica, Carinsa, Net Pharma i Werfen.

Tallers

En el marc d’aquesta iniciativa s’organitzen dos tallers adreçats a adolescents i joves. D’una banda, un de robòtica amb Lego, basat en construir i programar diferents objectes estàtics o en moviment, a través de la metodologia Lego. Aquestes sessions van començar el 3 de novembre, i continuen el proper dia 10 de novembre a Can Feliu i el 17 de novembre a Torre Julià. El segon taller és de programació i impressió en 3D. Es tracta d’una activitat a càrrec de Social Lovers, professionals del sector que ensenyaran a fer dissenys i impressió en aquest format. Serà els dies15 i 22 de novembre a Can Feliu.

Per a més informació sobre aquests tallers us podeu adreçar a: canyajove@santquirzevalles.cat, o bé trucar al 607545784

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

fotos