Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze celebra la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Aquest proper diumenge tindrà lloc l'acte central al parc de les Morisques


Sant Quirze celebra la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Sant Quirze celebra una nova edició de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques. Aquests dies i fins al proper 26 de maig l’Ajuntament organitza diverses propostes amb l’objectiu de fomentar el consum responsable i de proximitat, així com aspectes relacionats amb aquest objectiu: ciutats ecològiques, economia social i solidària, etc.

Festa a les Morisques
L’acte central de la programació tindrà lloc el proper diumenge 21 de maig al parc de les Morisques. Associacions, cooperatives i productors locals de l’economia social exposaran la seva activitat en aquest espai, des de les 11 fins les 14 hores. En cas de pluja aquest acte central de diumenge es traslladaria al proper 11 de juny.
Durant la jornada es podran degustar productes de comerç just, proximitat i cerveses artesanes. També hi haurà possibilitat de portar les factures de diversos operadors i fer el pas a la banca ètica. No faltaran a la cita les oenegés locals, que exposaran els projectes solidaris que desenvolupen. Una activitat que s'emmarca en la IV Fira de Consum Conscient.

Reparatruck
Si teniu aparells elèctrics o electrònics per reparar, diumenge 21, i en el marc de la festa central, pot ser un bon moment per fer-ho. Només cal que reserveu cita prèvia en aquest enllaç, i experts en la matèria us ajudaran. Es tracta de la Reparatruck, una furgoneta ben equipada que s’emmarca en el projecte “Vallès Industrial: innovació i disseny de la indústria europea” i que ensenyarà la ciutadania a reparar des de càmeres fins a tablets, impressores o batidors de mà!

9a edició del Mercat Vintage
Inspirat en els marchéaux francesos, els flea Markets anglesos o el Flohmärkte de Berlin, torna el Mercat Vintage de Sant Quirze del Vallès, on es poden trobar tot tipus de productes de segona mà. Una iniciativa que es consolida com a exitosa i que forma part de la programació de la jornada del dia 21.

Activitats familiars
Les carpes de l’Ateneu del Món, Colors del Món i Nuevos Pasos acolliran tallers per als més petits: polseres, màscares africanes i altres activitats artístiques per gaudir en família del matí de diumenge. A més, a les 12.30h hi haurà un Contacontes a càrrec de Gisela Llimona.

Altres actes
La programació continuarà el divendres 26 amb el teatre familiar: La botigueta. Serà a la sala Josep Brossa de la Patronal. Encara es poden reservar entrades en aquest enllaç. 

Durant pràcticament tot el mes, fins al dia 20, es pot veure a la Biblioteca Marcel Ayats l’exposició “Comerç Just, Finances Ètiques i Economia Social i Solidària”. L’accés és lliure.

Podeu consultar la programació detallada en el document pdf relacionat en aquesta notícia.