Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze del Vallès commemora el 25-N amb una àmplia programació

Música, teatre, tallers que giren al voltant les reivindicacions del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


Sant Quirze del Vallès commemora el 25-N amb una àmplia programació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha preparat una àmplia programació amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència masclista. Amb el lema “Aturem totes les violències”, es posa en marxa una campanya amb l’objectiu de donar visibilitat a aquestes accions i condemnar-les, alhora que es dona espai al suport i la reflexió.

L’acte institucional tindrà lloc el dia 24 a la plaça de la Vila. El jovent de diversos centres educatius del poble participarà en una performance a través de l’expressió teatral que pretén posar de manifest la xacra de les violències sexuals i com les dones joves es veuen especialment afectades. Les mateixes joves seran les responsables de fer la lectura del manifest a les 12 hores.

També, el mateix 25N, a les 18 h, es farà la Lectura del manifest i a continuació un ball de diables a la plaça d'Anselm Clavé.

Música i espectacles reflexius

Les activitats es van iniciar  amb el Concert de Ven’nus, que va presentar  el seu nou disc “Bocaterrosa” a la Patronal. La programació continua amb la proposta teatral adreçada a adolescents Estàs de conya, a càrrec de Nus Cooperativa, el pròxim 16 de novembre, que exposa el tema de l'amor romàntic i les violències masclistes subtils dins i fora de la parella. 

L’endemà el segueix la Nit Jove Improshow Amb quatre ovaris, a càrrec de 2X2impro, un espectacle d'improvisació amb una posada en escena íntima entre dues dones reflexionant sobre els estereotips de gènere i el patriarcat.

El mateix dia 25, la Patronal acollirà el muntatge La dona que va cridar tant que es va buidar, de la companyia Les Fugitives, un monòleg dedicat a totes aquelles dones que no es rendeixen, un crit de seixanta minuts que sorgeix de la necessitat de desfogar-se i depurar-se però que, alhora, és un cant a l'esperança.

Tallers

Un altre dels punts forts de la programació són els tallers que treballen i posen atenció en diversos aspectes relacionats amb les violències contra les dones. És el cas d’Apoderant-nos dels nostres cossos, que convida a un procés d’autoconeixement, autoexploració i expressió a través del moviment, la música i la dansa lliure. Serà el 21 de novembre a l’Espai Maria Mercè Marçal.

Una altra proposta és la del Taller d’autodefensa feminista Desmuntant la violència masclista, a càrrec d’Ana Jorge. S’adreça a dones a partir de 12 anys i treballarà l’empoderament, l’autoestima i la força personal i col·lectiva. Aquest s’organitza els dies 21 i 28 de novembre.

No faltarà la Tarda Lila, amb jocs i dinàmiques de sensibilització i creació d’un mural i xapes pel 25N el dia 24 de novembre.

Destaca també el taller Habitar el propi cos per evitar la grassofòbia, a càrrec de la Cooperativa Magranes. La sessió, el dia 27 de novembre, pretén oferir un espai segur per a cossos no normatius, facilitant eines per reconnectar-los amb els cossos dissidents, alleugerint la càrrega que la pressió estètica posa en les dones.

Només Va ser un Petó copia1.jpg

Espai per a la reflexió

Un cafè amb Patrícia Mestre és  la proposta el dia 20 de novembre, un espai per compartir conversa amb aquesta advocada especialista en separacions, divorcis, processos penals i herències.  L’activitat és oberta a totes les dones del municipi i tindrà lloc a l’Espai Maria Mercè Marçal.

Un altre espai per a la reflexió serà el que generarà el documental “Cures en la diàspora”, de Crisàlide. Cinc històries de migració, xarxa i lluita que a més comptarà amb la presència d’algunes de les seves protagonistes. La sala Josep Brossa acollirà la projecció el dia 24 de novembre.

Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç: PROGRAMA ACTIVITATS 25 N 2023 SANT QUIRZE DEL VALLÈS

fotos