Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze del Vallès se suma al “Let’s Clean Up Europe”

Dissabte s'organitza una jornada de recollida de residus per la Serra de Galliners


Sant Quirze del Vallès se suma al “Let’s Clean Up Europe”

Sant Quirze del Vallès participa activament aquest cap de setmana en la iniciativa europea “Let’s Clean Up Europe”. Avui ja ho ha fet part del personal de l'Ajuntament a la zona del polígon de Can Canals, on han recollit diversos kg de brossa.

Demà dissabte 6 de maig organitzarà una acció amb el mateix objectiu el Club Excursionista, Sant Quirze Vallès Natura i l’Ajuntament, per la Serra de Galliners.
La sortida serà a les 9 del matí als exteriors de la Masia de Can Feliu. La idea és poder recollir tot allò que es llença de manera incontrolada a la natura, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre aquesta acció, promovent la recollida de materials abocats de manera il·legals als boscos, marges dels rius, etc.
De fet, l’Ajuntament inicia les accions el mateix divendres dia 5, amb una jornada orientada al personal municipal per recollir residus a la zona de la riera de Can Feliu.
Pel que fa a la sortida de dissabte, les persones participants podran gaudir d’una botifarra i una beguda en acabar. Per participar-hi cal que ompliu aquest formulari.

Es recomana portar el següent equipament necessari:

Calçat de muntanya
Pantaló llarg
Aigua
Gorra
Guants qui pugui (si no es tenen, l’organització en proporcionarà)
Qui vulgui menjar i veure s’haurà de portar el seu got, plat i coberts
També portar telèfon mòbil

Una iniciativa europea
La campanya del LCUE a Catalunya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. A la darrera edició, Catalunya va contribuir-hi amb 710 accions gràcies a 45.900 persones voluntàries convocades per 573 entitats en 41 comarques de 320 municipis.
A totes les accions es demana que se separi, es pesi i es gestioni correctament les 4 grans fraccions (envasos lleugers, envasos vidre, paper cartró i resta). Per aquells que vulguin anar més enllà també poden participar a recopilar dades sobre la tipologia i nombre de residus en una superfície de 100x6m a través dels protocols de caracterització, de platges, boscs i rius, o microplàstics. I també es pot geolocalitzar les peces trobades sumant-se al repte Catalunya Clean Up Challenge.