Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze del Vallès se suma al Dia per a l'alliberament LGTBI

Avui s'ha llegit un manifest a la plaça i la bandera irisada lluirà a la façana de l'Ajuntament tota la jornada


Sant Quirze del Vallès se suma al Dia per a l'alliberament LGTBI

Sant Quirze del Vallès se suma avui, 28 de juny, al Dia per a l’alliberament LGTBI. Durant tota la jornada oneja la bandera irisada a la façana de l’Ajuntament. Així mateix, la plaça de la Vila ha acollit avui a les 12 hores la lectura del manifest.

El text reivindica que cal “fer valdre les lleis d’igualtat en tots els àmbits i desplegar-les amb la màxima potència, doncs és una obligació de tots els poders públics. I ho és encara més avui dia davant els discursos d’odi a la diferència i el qüestionament per part de l’extrema dreta dels drets assolits”.

Així mateix, posa de manifest que “els drets de les persones LGBTI són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser persones i a viure lliures de discriminacions i de violències. Ja siguem persones cis, trans o no-binàries i sigui quina sigui la nostra identitat i orientació sexual, aquesta lluita ens ha d’interpel·lar sempre a totes, perquè els drets s’exerceixen i es garanteixen de manera col·lectiva.”

Finalment, també es referma en el fet que “des de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès volem reivindicar i defensar els drets de totes les persones, i avui en especial les del col·lectiu LGTBI i fem una crida a les persones a no callar, a denunciar i a utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre municipi, i demanem a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. Perquè els drets del col·lectiu LGTBI són drets universals. Sant Quirze vol ser un poble lliure de qualsevol fòbia però sobretot un poble que estima i deixa estimar.”

Recordem que cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969 que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Aquesta tarda les activitats en commemoració d’aquesta jornada continuen a Sant Quirze del Vallès amb el concert de Clara Peya a la sala Josep Brossa de la Patronal.