Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat Cultura Esports Salut Solidaritat i cooperació

Sant Quirze es bolca amb La Marató

La jornada central d’ahir va comptar amb diferents activitats per recollir fons per la salut sexual i reproductiva


El mercat de joguines de segona mà va celebrar-se a la plaça d'Anselm Clavé
Mercat de joguines de segona mà

Sant Quirze s’ha bolcat aquest cap de setmana amb els actes de La Marató de TV3. El municipi s’ha solidaritat amb la causa a què es dedicava, la salut sexual i reproductiva.
La plaça d’Anselm Clavé s’omplia ahir diumenge d’activitats. El Mercat de joguines i llibres de segona mà, organitzat per la Mesa de Solidaritat i Cooperació, va rebre un gran nombre de visitants, que també van poder gaudir de tallers de manualitats infantils.
Per la seva part, entitats com el GIHSQ van oferir a la ciutadania la seva mistela i un vermut solidari. Així mateix Dones per Sant Quirze va fer un taller de manualitats per als més petites/es.

Un altre dels clàssics que ahir es van sumar a La Marató va ser el Tió de Nadal de l’Associació Casal d’Avis i l’Ajuntament. Amb xocolatada per a tothom, els infants van fer segurament la primera “cagada” d’il·lusió de l’any. En aquest equipament també van poder preparar diferents decoracions nadalenques.

En l’àmbit esportiu, el CEM Inacua va organitzar sessions de Gluteboom al frontó del centre. A Les Fonts, els més matiners van poder sortir a córrer per participar a la Milla per la Marató.

La tarda va arrencar amb el playback al Casal Serra de Galliners, i jocs de taula i petanca a l’APV de Les Fonts.

Finalment, la sala Josep Brossa va acollir ahir la representació d’”Els Pastorets”, també amb guardiola per recollir donatius per la Marató. Recordem que la representació per a adults es podrà tornar a veure els dies 13 i 14 de gener. Trobareu encara entrades disponibles a Entràpolis.

Els donatius i la solidaritat amb La Marató continuen el 22 de desembre amb la Nit Jove que s’organitza a la sala Salut Pastor de la Patronal. Una forma de donar a conèixer els nous talents musicals i artístics emergents de Sant Quirze.

L’endemà, el 23 de desembre, Sant Quirze Bàsquet Club organitza una sessió 3X3 amb un donatiu de 5 euros per participant.

A aquesta proposta s’hi sumarà el Gimnàs Montserrat Creus però ja el 27 de gener. Serà una exhibició dels balls treballats durant el curs, amb un donatiu de 3 euros per La Marató. L’activitat es desenvoluparà en tres sessions a La Patronal.

Recordem que els actes de La Marató ja van iniciar-se a principis de mes, amb activitats com la Ballada de Country Mussols, la Caminada per La Nostra Salut, el Concert de Nadal de la Bella Quirze Band o la Caminada nocturna per Les Fonts o la del Club de Marxa Nòrdica per la Serra.

També destaca el concert de Nadal amb motiu dels 25 anys de l'Ateneu del Món, celebrat el passat 16 de desembre a la sala Salut Pastor de la Patronal, entre altres activitats.

Podeu veure al Flickr de l'Ajuntament les fotografies de la jornada, així com les anteriors també vinculades a La Marató.

Salut sexual i reproductiva

Els professionals experts en SSIR destaquen que les malalties relacionades amb la sexualitat i la reproducció són molt poc conegudes, especialment entre el jovent. En aquesta edició es veuran reflectides les patologies i complicacions relacionades amb l'aparell reproductor, la medicina reproductiva, i les vinculades a l'embaràs i el part, entre d'altres. Alguns exemples d'aquestes malalties i problemes, que afecten greument la qualitat de vida de les persones, especialment de les dones, són la preeclàmpsia (afecció greu que es caracteritza per l'aparició d'hipertensió arterial i de proteïnes a l'orina durant l'embaràs), l'endometriosi (malaltia crònica en la qual l'endometri, que és el teixit que recobreix l'úter, creix i s'implanta fora de la cavitat original), les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme (dolor genital causat per una contracció involuntària de la musculatura que envolta l'entrada de la vagina), els problemes associats a la menstruació i a l'etapa de la menopausa, la prematuritat, les disfuncions sexuals, les disfuncions del sòl pelvià, com ara el prolapse (caiguda de l'úter per la debilitat dels teixits que l'envolten), les incontinències urinària i anal, l'esterilitat, la infertilitat, la gestació, els problemes en el part i els càncers de mama, de coll d'úter o de pròstata.

Fes el teu donatiu!

Per Bizum, des de l'apartat "Donacions", amb l'identificador de La Marató: 33333

Per complir amb les obligacions legals, anota el teu codi postal al camp "concepte" de l'aplicació.
Per transferència bancària:

Número de compte:
ES94 2100 0555 34 0202122222
Des de l'estranger - BIC/ SWIFT CODE: CAIXESBBXXX

fotos