Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura Participació Ciutadana

Sant Quirze gaudeix d’un cap de setmana molt participatiu amb la celebració del Mostrem i Sant Jordi

El parc de les Morisques ha esdevingut el centre neuràlgic d’activitats, llibres i roses


Sant Quirze gaudeix d’un cap de setmana molt participatiu amb la celebració del Mostrem i Sant Jordi

Música, tallers, exposicions, esports... el parc de les Morisques es va omplir dissabte durant tot el dia amb les activitats proposades per entitats i serveis municipals. El Mostrem ha tornat a rebre una molt bona acollida entre la ciutadania. La iniciativa, que enguany ha celebrat la segona edició, ha volgut donar a conèixer l’activitat tant dels serveis de l’Ajuntament com d’entitats i associacions, mitjançant estands i una àmplia programació.

En aquest sentit, el matí s’inaugurava amb música: un concert de l’alumnat de Les Golfes Music Lab, mini gags teatrals d’Onze al Teatre, actuació de la Societat Coral Il·lustració Artística, i exhibició de l’Associació Country Mussols. Paral·lelament, tastets d’esports com marxa nòrdica, bàsquet, futbol o tennis taula entre altres.

Els més grans van poder participar de jocs de taula d’estimulació cognitiva, gràcies al servei de gent gran; i a nivell familiar hi havia possibilitat d’aprendre com funciona l’horta urbana, de la mà del servei de medi ambient.

No va faltar a la cita exposicions com la de motocicletes de la Penya Motera Kilómetro Cero, o la de l’institut Sant Quirze d’escultura comestible.
Un apunt també destacat per a l’original proposta de “Reparatruck”, una furgoneta que durant el matí va oferir ajuda tècnica per reparar aparells elèctrics!

Vegeu la festa en imatges, aquí.

Sant Jordi

El mateix escenari, el parc de les Morisques, va ser el protagonista diumenge d’una Diada multitudinària. Des de les 10 del matí i fins el capvespre, les parades de venda de llibres i roses van aplegar santquirzencs i santquirzenques disposats a comprar-ne, tafanejar o conèixer les darreres novetats literàries. A més, els escriptors i escriptories locals van signar les seves obres, donant-se així a conèixer entre el públic local. Els infants van poder gaudir també d’un taller de dracs, roses i mussols.

Gairebé a migdia, ple total amb l’espectacle familiar “La princesa en texans”, a l’amfiteatre del parc. Una posada en escena que va precedir el segell d’or al matí: la ballada de Gegants per Sant Jordi. Un punt de tradició per celebrar aquesta diada festiva.

Vegeu les imatges de Sant Jordi, aquí.

fotos