Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze reivindica la defensa de les persones lgbti+

La jornada commemorativa per a l'alliberament del col·lectiu ha comptat amb la lectura avui d'un manifest a la plaça de la Vila


Sant Quirze reivindica la defensa de les persones lgbti+

Sant Quirze s’ha sumat avui a la commemoració del 28J, Dia per a l’Alliberament LGBTI+. La plaça de la Vila ha esdevingut l’escenari de la lectura del manifest. El text, llegit per la regidora de Feminismes i LGTBI, Maria Domingo, i pel veí del poble i membre del col·lectiu, Kevin, reivindica “canviar un sistema que oprimeix i classifica segons uns privilegis. On el Patriarcat i el Capitalisme en són la base. És un clam a la sororitat entre totes! Perquè sobreviure no sigui una lluita diària per milions de persones que arreu del món veuen perillar la seva vida i se senten excloses de la societat a la qual pertanyen. Una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats i expressions de gènere que fan que cada persona sigui única per a la nostra societat”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès fa temps que reivindica i defensa els drets de les persones lgtbi. Per això avui ha fet una crida a “no callar i a utilitzar els canals que tenim a l’abast al nostre poble, i demanem a tota l la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones”.

Recordem que el 28 de juny de 1969, un grup de persones LGTBI va iniciar la lluita per a la igualtat de drets a partir de la rebel·lió que van generar els fets d’Stonewall a la ciutat de Nova York liderats per dones transracialitzades. I el 1977, Barcelona va acollir la primera manifestació LGTBI, que va acabar amb un dura repressió policial contra les manifestants.

Podeu llegir el manifest en el document pdf relacionat en aquesta notícia.

Sant Quirze va iniciar ahir la commemoració d’aquesta jornada amb l’actuació de l’artista Maio a la Patronal. El cantant va oferir un concert íntim i personal per presentar el seu segon disc en solitari.