Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze rememora els seus orígens amb la Festa del Most

Grans i petits van gaudir diumenge de la trepitjada de raïm i altres activitats programades a Can Barra


Sant Quirze rememora els seus orígens amb la Festa del Most

Sant Quirze va gaudir diumenge de la tradicional Festa del Most. La vinya de la Masia de Can Barra va acollir aquest esdeveniment bianual que consisteix a trepitjar raïm, realitzant tot el procés tal i com es feia abans. De fet, grans i petits van tenir ocasió d’estar en contacte directe amb aquest fruit i rememorar temps passats. En total, unes 400 persones van passar-se al llarg del matí per la festa, i més de 200 van gaudir de l’esmorzar.

FestadelMost1.jpg

Un dels fets destacables de l’edició d’enguany, organitzada pel Grup d’Investigació i Història i l’Ajuntament, ha estat la participació d’entitats. Així, Onze al Teatre va amenitzar el matí amb representacions i caracterització de l’època; pintors i pintores del Grup TT van plasmar sobre el llenç el moment; i els Amics de la Música van tocar a diferents punts de la Masia. Finalment, els Amics de la Ràdio van fer un programa in situ, entrevistant els protagonistes de la jornada.

FestadelMost4.jpg

Val a dir també que durant la festa es va fer una petita quantitat de vi de missa “Most Bullit” o “Vi bo”, que s’elabora amb un procés d’ebullició artesanal. Es va cremar amb llenya durant tot el matí i de l’extracte s’elabora aquest vi bullit.

festamost.jpg

Podeu veure les fotografies de la jornada en aquest enllaç.

fotos