Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Tallers de descoberta del Torrent de la Font del Pont

L’Ajuntament ha organitzat tres sessions orientades als infants per donar a conèixer la fauna i flora del refugi de biodiversitat


Tallers de descoberta del Torrent de la Font del Pont

L’obra del camí de la riba del Torrent de la Font del Pont ja ha finalitzat. L’actuació, que connecta el veïnat amb la natura mitjançant un camí d’un quilòmetre, recorre en paral·lel tot el torrent. A aquest s’hi sumen 1,7 quilòmetres de camins alternatius que permeten utilitzar l’espai per passejar, escoltar la fauna i observar el paisatge.

Aula a l’aire lliure

Un dels aspectes que ha definit el projecte és l’Aula a l’aire lliure. Aquesta ha estat dissenyada perquè els centres educatius puguin utilitzar-la i compartir coneixements sobre l’entorn natural, la seva fauna i flora.

En aquesta línia, i obert a tota la ciutadania, el proper 4 de maig es posen en marxa uns tallers de descoberta. Una oportunitat perquè infants i famílies gaudeixin de l’entorn alhora que aprenen construint i divertint-se.

La programació, que no requereix d’inscripció prèvia, és la següent:
Dissabte 4/05: Fem ciència ciutadana: som ornitòlegs i ornitòlogues per un dia (anellament científic d’aus al Torrent de la Font del Pont).
Dissabte 01/06: Construïm i col·loquem caixes niu per a ocells i ratpenats i menjadores per a aus.
Dissabte 08/06: Seguim la pista: descoberta de petjades i rastres d’animals al Torrent de la Font del Pont.

Els horaris seran d'11 a 13.30 hores.

El projecte i el seu ús

Al llarg del camí s’hi disposen diferents zones per al descans, diversos miradors i espais multifuncionals com ara una placeta mirador o una aula a l’aire lliure. El camí, té un ús exclusiu per anar a peu o córrer, per tal de garantir la preservació de l’entorn. Tampoc no es podran deixar els gossos deslligats al camí i als seus entorns (camps, torrent, etc). L'Ajuntament treballa ara per instal·lar els cartells indicatius d'ús, moment en què es trauran les tanques ubicades a l'accés.

L’espai també compta amb àrees de prats alts i baixos, afavorint la biodiversitat local i oferint diferents oportunitats d’un ús més social, creant corriols i camins aptes per córrer, jugar o simplement descansar.

Els nous elements de mobiliari urbà, així com els tòtems i panells informatius que s’hi instal·laran proporcionaran coneixements sobre els valors naturals de l’espai, a través d’endevinalles, jocs de recerca i investigació. Al bell mig del recorregut, un panell interactiu resoldrà els enigmes plantejats des dels diferents accessos.

fotos