Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Tot preparat per al Mostrem!

El parc de les Morisques esdevé l'escenari aquest cap de setmana de participació i festa


Tot preparat per al Mostrem!

El parc de les Morisques acollirà aquest dissabte 20 d’abril la tercera edició de la fira Mostrem. Es tracta d’una mostra que recollirà les activitats d’una trentena d’entitats i associacions del poble, així com dels serveis municipals. Una forma lúdica d’acostar aquests ens a la ciutadania, pensada per a tots els públics.

El Mostrem començarà al matí i s’allargarà també durant la tarda. L’horari serà d’11 a 14 i de 17 a 19.30 hores.
L’escenari central acollirà actuacions de l’Escola Municipal de Música i Arts, exhibicions del Cor Gospel de la Bella Quirze Band, el cor jove de la Societat Coral Il·lustració Artística (Athene Noctua), caramelles de la mateixa entitat, i exhibició del Country Mussols Sant Quirze.
Pel que fa a les activitats que organitzen les entitats, hi ha propostes per a tots els públics. Així, es podrà gaudir de tallers de sensibilització sobre salut, a formacions de dibuix i maquillatge, teatre, tastets de marxa nòrdica o fins i tot futbolins humans.
No faltaran tampoc a la cita els tallers de manualitats de Sant Jordi, una exhibició de muntatge d’ordinadors o fins i tot un taller d’horta urbana.

Festa del Mussol
La celebració del Mostrem coincideix en part amb la Festa del Mussol. Aquesta darrera comença avui divendres amb el lliurament del Premi Mussol i Mussolada 2024 a la Patronal. Seguidament hi haurà concert d’Andreu Valor, amb “A mamar tots els versos”.
Dissabte a la tarda i compartint escenari amb el Mostrem al parc de les Morisques, se celebrarà el Dia internacional de la Dansa, amb la participació de l’alumnat del Gimnàs Montserrat Creus.

Diumenge 21 a partir de les 10 hores hi haurà la Fira d’artesans de la festa del Mussol. Aquests exposaran les seves creacions relacionades amb l’au més característica del poble. La fira s’acompanyarà del taller de figures de mussol de fang. Tampoc faltaran les pastes i dolços típics de la Festa.
Diumenge trobareu diferents propostes llamineres a les pastisseries del poble. A més, al parc podreu fer un taller per crear màscares de mussols i mussoles. Serà a partir de les 11 hores.
A migdia, la tradició omplirà l’amfiteatre del parc amb la “8a Diada Gegantera Albert Beltran”. El recorregut començarà a la plaça Anselm Clavé i acabarà al parc, on faran una gran ballada totes les colles participants.

Sant Jordi
El diumenge 21 d’abril hi ha previstes diverses iniciatives per tal que la ciutadania celebri la jornada prèvia a la Diada de Sant Jordi amb una sèrie d’activitats relacionades amb el foment de la lectura. Des de les 10h el parc acollirà parades de venda de llibres i roses. També es trobaran escriptors i escriptores locals, en una carpa del Parc, on podreu conversar amb ells i elles i demanar-los signatura.
Els infants podran gaudir del taller “Fem dracs de llegenda!”, d’11 a 13h també al parc, i de l’espectacle familiar “Contes d’àvies d’estar per casa”. Laura Asensio ha seleccionat diferents contes originals i poc convencionals protagonitzats per àvies valentes i amb molta empenta.
Podeu trobar tota la programació del Mostrem detallada en el document relacionat en format pdf en aquesta notícia.