Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Un total de 2.520 alumnes comencen avui el curs escolar a Sant Quirze del Vallès

L’Ajuntament ha invertit més de 300.000 euros en actuacions aquest estiu per renovar i adequar els equipaments


Un total de 2.520 alumnes comencen avui el curs escolar a Sant Quirze del Vallès

L’alumnat de primària i d’ESO del municipi ha començat avui el curs escolar. Ho ha fet un dia més tard que a la majoria d’escoles del país, doncs dilluns dia 4 era festiu per ser el darrer dia de Festa Major.
En total, han estat 2.252 estudiants d'aquests nivells els que han rebut avui les escoles públiques del poble. D’aquests, 1.568 es corresponen a primària i 684 a l’ESO. A aquesta xifra cal sumar-hi els 138 alumnes de l’escola bressol municipal El Patufet, i els 130 de l’Escola Municipal de Música, que arrenquen també avui dia 7 el curs escolar. Així doncs, 2.520 nens i nenes donen el tret de sortida al curs 2023-2024.
L’alumnat de Batxillerat i cicles formatius començarà el curs el proper 12 de setembre. Pel que fa a altres ensenyaments impartits al Centre de Formació d’Adults l’Olivera, les classes arrencaran el 18 de setembre i el curs acabarà el 21 de juny.
Entre les novetats d’aquest curs, destaca que el calendari recupera la jornada a la tarda durant tot el mes de setembre, deixant de banda la intensiva que s’aplicava l’any passat.
Les classes finalitzaran el proper 21 de juny al segon cicle d’educació infantil, a l’educació primària, a l’ESO, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic.
Les activitats escolars a l'educació infantil (0-3 anys) en les llars d'infants de titularitat de la Generalitat acaben l'últim dia laborable del mes de juny. En el cas de l’escola bressol municipal, les classes finalitzen el 24 de juliol de 2024
Les resta d'ensenyaments acaben el curs d'acord amb la seva programació acadèmica.

Actuacions a les escoles
L’Ajuntament ha invertit un total de 305.935,99 euros en actuacions i reformes durant l’estiu als diferents centres educatius per començar el nou curs amb les instal·lacions adequades.

Així, a l’escola El Turonet s’han renovat les finestres de les aules de tot l’edifici, per tal de millorar la climatització, així com obres per adequar l’accessibilitat als banys, segons la normativa vigent. En properes fases es realitzarà la renovació de les finestres dels passadissos i la resta d’espais comuns de l’escola. L’import de la despesa en la renovació de les finestres ha estat de 175.806,69€, i la renovació dels lavabos ha costat 47.969,30€

Cal remarcar també que a l’escola Lola Anglada l’ Ajuntament s’ha encarregat de renovar la pintura interior de l’equipament, per un import de 14.399€
En aquest mateix centre el departament d’Educació de la Generalitat ha realitzat obres d’adequació de la coberta, per evitar filtracions d’aigua.

Des del Departament d’Educació de la Generalitat s’ha realitzat també durant aquest estiu la retirada del mòdul prefabricat del pati de l’escola Pilarín Bayés, i durant el mes de setembre està prevista la instal·lació d’una pèrgola al pati de l’escola, per tal de fer-hi ombra.

A aquestes actuacions s’hi suma la instal·lació de 9 pèrgoles al pati de totes les escoles per part de l’Ajuntament (excepte en el cas de l’escola Pilarín Bayés, en què la pèrgola la instal·larà properament el Departament d’Educació de la Generalitat). L’objectiu ha estat crear zones ombrejades als patis i facilitar l’estada dels alumnes a les hores d’esbarjo. L’import de despesa ha estat de 32.823,99€

A l’IE Onze de Setembre s’hi han realitzat obres d’adequació de la cuina del centre, per un import total de 33.957,01€

Finalment, a l’Escola Municipal de Música s’ha tirat a terra un envà de separació per unir dues aules petites i unificar-les en un sol espai. L’import de la despesa ha estat de 980€.