Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Vols formar part del Consell d’Adolescents?

Consulta els requisits i presenta la teva sol·licitud


Vols formar part del Consell d’Adolescents?

Ja s’ha obert el termini perquè les persones interessades a participar en el Consell d’Adolescents presentin la seva sol·licitud.

Aquesta petició està destinada únicament als i les adolescents escolaritzats/des al municipi i que siguin exconsellers/es del Consell d’Infants que es trobin cursant 1er d’ESO o que siguin delegats/des de classe de 1er i 2on d’ESO, interessats/des a participar en aquest nou òrgan de participació.

Recordem que el Consell d’Adolescents es preveu com un nou òrgan de participació política local que impulsarà l’Ajuntament amb la complicitat de la comunitat educativa, perquè els adolescents col·laborin activament en la construcció, desenvolupament i millora del nostre municipi a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora.

Composició inicial del Consell d’Adolescents
• Exconsellers/es del Consell d’Infants que es trobin cursant 1r d’ESO en un centre del municipi.
• Delegats i delegades de classe de 1r i 2n d’ESO en un centre del municipi.
• El nombre de participants serà d'un mínim de 16 i fins a un màxim de 32 membres.
La durada del mandat s'estableix en dos cursos acadèmics.

Els canals de presentació de les sol·licituds són l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i en línia. El termini romandrà obert fins al 5 de juny.
El Consell d’Adolescents va ser aprovat en el Ple del passat 25 d’abril. Aquest punt va comptar amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte Vox, que va votar en contra.
Cal remarcar que una vegada constituït haurà de redactar i aprovar un Reglament de funcionament que se sotmetrà a aprovació del Ple.

Trobareu tots els detalls en el tràmit relacionat.