Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DOC del MES: Com robar un país


DOC del MES: Com robar un país
Com robar un país. Dir: Rehad Desai & Mark Kaplan. Sud-àfrica (2019) 93 min. VO en anglès i zulú, subtitulada en català.
 
Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en el que està implicat Jacob Zuma, qui fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció rep una campanya de desinformació.
Dos joves d’una empresa tecnològica van trobar les proves que deixaven al descobert el modus operandi darrere del segrest econòmic de l'estat de Sud-àfrica, per part d'interessos privats i amb l'ajut d'alguns polítics.
 
Gràcies a l'amic Zuma, els membres de la família índia Gupta van utilitzar els ingressos d'un país en el seu propi benefici: adquirint participacions de les mines de carbó, de mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i fins i tot, alguns càrrecs públics.
 
Quan s'obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l'augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que amb tant d'esforç va costar de guanyar.
 
PRESENCIAL: El documental es projectarà el proper dijous 27 de maig, a les 18 hores, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal. Podeu reservar les vostres entrades a http://entrades.santquirzevalles.cat.

EN LÍNIA: Per altra banda, l'Ajuntament ofereix la possibilitat de poder gaudir del documental en línia del 28 de maig a l'11 de juny. Només cal que ompliu el següent formulari i se us enviarà un enllaç i un codi per poder-lo visualitzar. 

Horari: 18 h Dirigida a: Públic adult Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 27/05/2021 de 18:00 a 18:00
  • Lloc sala d'actes de la Biblioteca i en línia
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal