Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinema cultures: En construcció


Cinema cultures: En construcció

En construcción (José Luís Guerin, 2001) va guanyar el premi Goya a la millor pel·lícula documental l'any 2002. El director molts cops la descriu de la següent manera: <<un canvi el paisatge urbà implica un canvi en el paisatge humà>>.

 

Argumentalment, el llargmetratge segueix durant anys el procés d'edificació d'un immoble al barri del Raval. Al voltant d'aquest fet, explica els desnonaments de persones i els canvis d'hàbits, sense deixar d'ensenyar els indrets que desapareixen sota la runa. Tot plegat, des d'un punt de vista poètic i coral on hi té cabuda un ampli ventall de veus i situacions, que serveixen per donar compte del pas del temps i les conseqüències del progrés. Aquesta obra pot ser qualificada, dit en poques paraules, com un document històric sobre la ciutat de Barcelona i un clàssic contemporani del cinema de no ficció català. Avui per avui, el seu contingut i forma continuen vigents.


La presentació a càrrec de Joan Miquel Gual, activista pel dret a l'habitatge i doctor en teoria, anàlisi i documentació cinematogràfica, es pot veure al canal de YouTube de l'Ajuntament.

 

Per veure el film, com és habitual, accedeix al catàleg virtual de la Biblioteca en aquest enllaç i consulta a la documentació relacionada "Com gaudir del cicle de cinema online", a la banda dreta de la pantalla, com trobar el film. Si encara no tens el carnet de biblioteca, demana'l de forma gratuïta aquí

 

 

Horari: En qualsevol moment Dirigida a: Majors de 16 anys Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i Diputació de Barcelona

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 21/05/2021 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Virtual
  • Organitza Mesa de Solidaritat i Cooperació
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal