Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DOC del MES (en línia): Mothers


DOC del MES (en línia): Mothers
Mothers. Dir: Myriam Bakir. Marroc i França (2020) 62 min. VO en àrab, subtitulada en català.
 
La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.
 
El grup de suport d’Edbouche ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.
 

El documental està disponible on line del 17 al 31 de desembre (ambdós inclosos). Per poder-lo veure, caldrà que ompliu el següent formulari i les persones inscrites rebran un enllaç i un codi per poder visionar la pel·lícula gratuïtament.   

Horari: Dirigida a: Públic adult Col·laboració:

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 31/12/2021 de 00:00 a 00:00
  • Lloc En línia
  • Organitza Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal