Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Música: "Némesis, dones invisibles"


Música: "Némesis, dones invisibles"

En el marc dels actes del 25N: 

Némesis és una paraula que significa "càstig" però també es el nom de la deessa grega de la justícia i la venjança

El paper de les dones artistes ha estat invisibilitzat al llarg de la historia. Durant segles, la imatge de la dona ha estat víctima de la repressió i l’exclusió.

A través de Némesis, dones invisibles es vol reivindicar un lloc a la història per a aquestes dones compositores, pintores, poetes... que van patir la violència de ser ignorades a la seva època pel sol fet de ser dones; i, a la vegada, un lloc al món per a totes aquelles dones que actualment continuen patint abusos, discriminació i maltractament.

Piano, poesia, performance, dansa aèria i videocreació... Tot per una bona causa: donar veu a totes aquelles dones que al llarg de la història han patit maltractament o discriminació pel fet d'ésser dones.

Poemes sobre dones que tracten temes com la violència de gènere, la invisibilitat de les dones al llarg de la història, els abusos a la dona en els conflictes armats, l’educació en el masclisme, els micromasclismes, la hipersexualització de la dona en la música i la publicitat, etc.

Némesis és una reflexió sobre la discriminació que han rebut les dones des de l’antiguitat fins a l’actualitat i com elles s’han rebel·lat i han lluitat contra aquesta discriminació, arribant a ser pioneres en molts camps artístics i científics.

Totes les músiques son composades per dones, des del barroc fins a l’actualitat. Tres de les peces que s’interpreten en directe són composicions pròpies (Winterwind, Fire Rain i Ashes) i també ho és la música de fons de dos dels vídeos (Oblivion).

En total són 13 poemes, 8 peces per a piano i dues danses, a més de les performances i les videoperformances).

Idea i creació artística, dansa, selecció musical i poètica, composició musical, performance, vídeo performance i interpretació al piano: Monika Lao

Actriu i col·laboració en la selecció poètica: Rosa Cadafalch

Entrada gratuïta, cal reservar aquí. Aforament limitat. Obrirem portes a les 18:30h.

 

Horari: 19:00h Dirigida a: Col·laboració: Amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones.

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 18/11/2022 de 00:19 a 00:19
  • Lloc Sala Josep Brossa - La Patronal
  • Organitza Drets civils i gènere
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal