Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de donació de sang


Jornada de donació de sang
 
El proper dilluns 19 de setembre, tindrà lloc una nova jornada de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
 
Es tracta d'una campanya especial que es farà a partir de peticions de veïns i veïnes d’augmentar alguna de les visites del banc de sang.
 
La donació es realitzarà en un espai habilitat a la Sala Salut Pastor, (C/Barcelona,65), en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.
 
Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat o trucant al telèfon 935573566
 
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
 
-Ser major d'edat.
-Pesar 50 quilos o més.
-En cas de ser dona, no estar embarassada. 
 
Per donar sang no cal estar en dejú.
 
Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.
 
Avui hi ha poc més de 5.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra lleugerament per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats.
 
Durant els mesos de juliol i agost, poc més de 40.000 persones van donar sang, 77 a Sant Quirze del Vallès.  Amb el seu altruisme es van poder atendre totes les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals.
 
Donació de medul·la òssia
En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.
En el mateix moment que fan la donació de sang, traure’m un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.
 

 

Horari: 10 a 14 i de 17 a 21 hores Dirigida a: Majors de 18 anys Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 19/09/2022 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala Salut Pastor de La Patronal (entrada C/ Barcelona, 65)
  • Organitza Banc de Sang i Teixits
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal