Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAMINADA DEL MUSSOL


Ja està tot preparat per a  la Caminada del Mussol, el pròxim 18 de setembre. L’activitat tindrà un recorregut aproximat de 12 km pels senders de la Serra de Galliners. Es tracta d’un dels esdeveniments esportius amb més participació, ja que habitualment hi assisteixen més de mil persones.

Atesa la proximitat del Dia Mundial de l’Alzheimer, el proper 21 de setembre, un dels avituallaments de la Caminada del Mussol d’enguany estarà dedicat a aquesta malaltia degenerativa que és la causa de demència més comuna.

L’Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona. Esdevé la principal caus de demència, un conjunt de símptomes que actualment afecten a uns 50 milions de persones arreu del món. A Catalunya hi ha aproximadament unes 100.000 persones que conviuen amb aquesta malaltia.
 
La malaltia de l’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.
 
La malaltia de l’Alzheimer és complexa, perquè afecta diferents sistemes del cos i encara no s’hi ha trobat una solució definitiva. No es pot perdre l’esperança de trobar-hi una curació, ja que els avenços mèdics són constants en aquest camp i cada cop hi ha més evidència científica, però hi ha encara molt recorregut per fer i cal esmerçar-hi tot tipus d’esforços, a tots nivells, ja siguin en el món de la salut, dels serveis socials, de la recerca i altres ciències del coneixement.

 

 


Horari: 09:30 hores Dirigida a: Tothom Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 18/09/2022 de 07:00 a 07:00
  • Lloc Masia Can Feliu
  • Organitza club Excursionista Sant Quirze del Vallès
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal