Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de donació de sang


Les reserves de sang estan molt baixes!

El proper dilluns 24 d'octubre, tindrà lloc una nova jornada de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en un moment on les reserves de sang estan molt baixes. Avui hi ha sang per als següents 4 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8 dies. Calen 1.100 donacions diàries per atendre les necessitats de tots els pacients
 
La donació es realitzarà en un espai habilitat a la Sala Salut Pastor, (C/Barcelona,65), en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.
 
Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat o trucant al telèfon 935573566
 
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
 
-Ser major d'edat.
-Pesar 50 quilos o més.
-En cas de ser dona, no estar embarassada. 
 
Per donar sang no cal estar en dejú.
 
Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.
 
Des del Banc de Sang animen a tothom que es trobi bé de salut a venir a donar sang
 
Avui hi ha poc més de 4.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra lleugerament per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Els grups sanguinis amb unes reserves més baixes són l’A- i el 0-.
 
Poc més de 20.000 persones han donat sang al setembre, convertint-se així en un dels mesos amb menys donació a Catalunya. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.
 
 
 

Horari: 10 a 14 i de 17 a 21 hores Dirigida a: Persones entre 18 i 70 anys Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

INFORMACIÓ ÚTIL


  • Data 24/10/2022 de 00:00 a 00:00
  • Lloc Sala Salut Pastor
  • Organitza Banc de Sang i Teixits
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal