Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Artistes i alumnat del poble s'uneixen per realitzar una exposició dels seus treballs a la Casa Vila-Puig

Avui s'inaugura la mostra en què han participat 11 centres educatius del municipi


Artistes i alumnat del poble s'uneixen per realitzar una exposició dels seus treballs a la Casa Vila-Puig

La Casa de Cultura Vila-Puig acull des d’avui dimecres i fins al 29 de maig una exposició col•lectiva de l’alumnat dels 11 centres educatius que enguany han participat en el projecte “Artistes a les escoles”. És el segon any que es duu a terme aquesta iniciativa, que consisteix, en primer lloc, que un artista del municipi deixa en préstec una o vàries obres a un centre educatiu per tal d'exposar-les, tot convertint les escoles i els instituts en petites galeries d'art per on passen l'alumnat, el professorat i els pares i les mares dels escolars. En segon lloc, l'alumnat, des de diferents àrees del currículum, analitza l'obra i el procés creatiu de l'artista relacionant-ho amb la comprensió i coneixement de l'art entès com una manifestació cultural de la societat a la qual pertany. Fins i tot, l'artista està convidat a visitar les aules per tal que els i les alumnes facin preguntes al voltant de les seves obres i els ensenyi de primera mà i in situ la seva particular forma de crear. Per últim, els nens i les nenes s'atreveixen a crear les seves pròpies obres d'art a partir de tot el que els han anat treballant i descobrint.
 
Aquest projecte està liderat per la directora de l'Escola Onze de Setembre, Mila Torres, doctora en història de l'art, i membre de l'Equip de formació de formadors: "Amb Sense: Art i Escola" de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.

Cal destacar que el projecte compta amb la participació activa de les sis escoles d'educació infantil i primària del municipi, així com dels dos Instituts, l'Escola d'Adults Municipal L'Olivera i dues escoles bressol del poble, que hi participen per primera vegada. Els artistes que s'han implicat vivament i de forma desinteressada al projecte són Miquel V. Seuba, Jordi Alba, Jordi Calvís, Teresa Rosario, Jaume Cases, Carme Miquel, Victòria Rodrigo, Samuel Moraño, Maria Romaní i Assutzena Cruz. Aquests artistes realitzaran posteriorment una mostra col•lectiva dels seus treballs que està prevista per al mes d’octubre.

La inauguració de l’exposició “Artistes a les escoles” tindrà lloc avui dimecres 11 de maig, a les 18 hores, a la Casa de Cultura Vila-Puig. Es podrà visitar de dilluns a dijous, de 17 a 19.30 hores.