Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

La reparació d’una canonada d’Aigües Ter Llobregat centra l’interès d’una reunió informativa a les Fonts

El veïnat assistent es mostra molest amb la proposta de reparació, ja que esperaven un projecte de trasllat


La reparació d’una canonada d’Aigües Ter Llobregat centra l’interès d’una reunió informativa a les Fonts

L’empresa encarregada de gestionar el servei d’abastament d’aigua a diferents poblacions, Aigües Ter Llobregat, va presentar aquest passat divendres el projecte de reparació d’una canonada d’Alta Pressió que creua el veïnat de les Fonts. La reunió es va fer a petició de l’Ajuntament, que va voler que l’empresa responsable d’aquestes obres expliqués en primera persona el projecte que ha de resoldre les avaries constants que pateix aquesta instal•lació.

Malgrat que es va fer  incís especial que la voluntat de l’Aigües Ter Llobregat és crear les mínimes molèsties a la ciutadania, gran part dels assistents van manifestar el seu desacord amb aquesta obra que lluny de promoure el trasllat de la canonada, tal com volien els veïns, allarga la seva vida útil. La zona principal de les obres es concentrarà al carrer Santa Anna, i més concretament, al tram situat entre els carrers Josep Ribas i Josep Mitats.
Els tècnics van explicar que els treballs es farien mitjançat un sistema molt precís, de micropivotatge, que tot i ser lent i costós, garanteix un baix impacte en l’entorn.
A conseqüència d’aquestes obres, que tindran una durada aproximada de 4 mesos des del seu inici, el tram afectat del carrer Santa Anna romandrà tallat al trànsit, per la qual cosa en el marc de la reunió es va proposar un recorregut alternatiu, que també va ser qüestionat pels veïns i veïnes.
És per això que l’Ajuntament estudiarà els suggeriments i farà una proposta alternativa de mobilitat que s’intentarà consensuar abans d’aplicar-la. La previsió és que aquestes obres comencin a finals de febrer, tot i que els talls de carrer es produiran a partir del 19 de març.
Informació permanent
Altrament, l’Ajuntament ha demanat a l’empresa que realitza les obres que ha de mantenir informats als veïns i veïnes al llarg de 4 mesos. També s’establiran diferents canals perquè es puguin presentar queixes o incidències al llarg de tota l’actuació.